Wyjazd do Niemiec, informacje.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam 18 lat, mieszkam z mamą, niestety z powodu spraw rodzinnych misimy wyjechać do Niemiec do siostry. I teraz zaczyna się problem. Nie mam skonczonego liceum, zostały mi prawie 2 lata, znam niemiecki na poziomie mniej więcej B1/B2, ale moja mama niestety zna same typowe podstawy. Chce się dowiedzieć czy mogłabym kontynuować tam naukę, jakoś wieczorowo czy w weekendy, zależy mi na zrobieniu matury, ale ewentualnie realschule może być, chce mieć jakiś dyplom ukończenia szkoły. Oraz na jakich zasadach dostalybysmy mieszkanie? Jak
Idź na forum mypolacy. Tam znają wszystkie odpowiedzi.
Pewnie juz wyjechalas.. Powinnas isc do szkoly normalnie. Poptzetlumacz w polsce documenti ze znasz jezyk B2 albo B1. Do 18 roku zycia powinnas chodzic do szkoly. Szkoda se nei wyjechalas wczesniej bylo by ci latwiej. Ja wyjechalam w wieku 19 za granica i bylo mi trudniej bo skonczylam juz liceum. W tym roku poszlam ma studia. Ktore sa finansowane dla osob z nizszym dochodem. Wystarczy ci znajomosc jezyka B2 albo test wstepny
Sory za bledy.. Nei mam klawiatury polskiej:]
Ja jestem wloszech. Te seme doswiadczenie, powiedzmy;)
Napchałaś całe forum. I, co? Znowu nic i wszystko do bani. Nudno ci było, c'nie?
Moze nie wyszlo cos tobie:)
I co? Teraz ci smutno z tego powodu:)?
Temat przeniesiony do archwium.