obywatelstwo

Temat przeniesiony do archwium.
61-73 z 73
| następna
czesc lukasz, mam pytanie jesli wyszlam za maz za niemca mam z nim dziecko tu urodzone ono ma automatycznie obywatelstwo niemieckie a co z moim synem ktory tez tu mieszka uczy sie i ma pozwolenie na pobyt, czy jak ja otrzymam obywatelstwo po mezu to on tez dostanie?prosze cie o odpowiedz moje gg to6188053 prosze odpisz mi
odpowiedzio znajdziesz tutaj www.sozpol-de.z.pl
droga Moniu, bylam w de jako au pair i zostalam, poznalam chlopaka, jestem po slubie cywilnym, skonczylam rachunkowosc...i kochana wszystko zalezy jak znasz niemiecki, jesli w stopniu takim, ze potrafisz, pisac po niemiecku...czyli obieg papierow,prawo niemieckei, obslugiwac PC w jezyku niemieckim, ok, do tego znasz angielski...moze masz szanse, pamietaj, ze w obecnej sytuacji w De jest ciezko, takze problem bezrobocia istnieje, co do obywatelstwa...musisz poczekac 7 lat, sproboj szans w firmie polsko-niemieckiej i nie poddawaj sie poczatki sa zawsze trudne:)
Czesc, sama jestem w takiej sytuacji , a ryczej bylam, wyszlam juz za maz i moge tu pracowac a obywatelstwo mozna dostac gdy masz tu choc 3 lata zameldowania i 2 lata jestes po slubie,pozniej sa papierkowe sprawy ktpre trwaja u jednych krotko a u innych dluzej pa
wszystkie interesujace informacje na temat niemieckiego obywatelstwa i zycia w Niemczech znajdziecie na www.sozpol-de.z.pl
widzę że jeteś dość zorientowany!mam zamiar wyjechać do niemiec mam obuwatelstwo paszport niemiecki nie wiem jak to załatwć od czego zacząć?no jet ten lęk szczególnie jak jest już rodzina i dzieci. jak z tym socjalem kursy jęzuka jeżeli możesz mnie oświecić bbębę wdzięczny!!!!może pogadamy na skype moja nazwa bajoje
wszystko na temat prawnych aspektow zycia w Niemczech:
- niemieckie obywatelstwo,
- osiedlenie w Niemczech,
- pomoc jezykowa w osiedleniu sie,
- zasady pomocy socjalnej,
- sposoby na sensowne oszczedzanie,
- oferty pracy,
- wypelnianie drukow i urzedowych formularzy...
czyli wszystko o zyciu w Niemczech...

na www.sozpol.eu

zapraszamy
wszystko na temat niemieckiego obywatelstwa na www.sozpol.eu...
tutaj znajdziecie naprawde rzetelne infomacje...
Witam.

Jestem w dosc nietypowej sytuacji - zamierzam wziac slub z moją dziewczyną - posiada ona obywatelstwo polskie jak i niemieckie. Jak wyglada procedura zmiany nazwiska w takim przypadku w wypadku slubu cywilnego, a dokladniej z jakimi czynnosciami sie to wiaze - czy jest konieczne wyrabianie nowego paszportu niemieckiego itd.?

ps. czy jest sens w tym wypadku zawierac slub cywilny w niemczech ?

z gory dzieki za jakiekolwiek info
Pozdrawiam
Krzysztof
witam,
nazwisko moze ona twoje przyjac lub podwojne miec, lub odwrotnie ty mozesz jej przyjac. Idziecie do urzedu stanu cywilnego w Niemczech i tam sie urzednik was pyta, kto przyjmuje czyje nazwisko etc. Paszport musisz naturalnie nowy wyrobic i dowod osobisty tez , ale ju tu w posce, bo ty nie masz obywatelstwa niemieckiego i ona nnaturalne musi tez swoje dokumenty wymienic ( w Niemczech Bürgerbüro)(. Ty nie dostaniesz nowego paszportu niemieckiego tylko polski musisz nowy wyrabiac, obywatelstow po 3 latach pobytu w niemczech , stalego i 2 latach mazensaw, muszisz zdac test jezykowy z jezykan niemieckiego, musisie przedlozyc ze jestescie w satnie sami sie utrzymac, i ze nie zyjecie na socjalu niemickim i wtedy mozesz ubiegac sie o obywatelöstwo niemickie.
powodzienie
Witam! Mam pytanie: czy jesli moj facet mieszka w Niemczech od 10 lat a zamierzamy wziactutaj slub to on tez musi miec pozwolenie a slub tutaj?? Jesli tak to czy trzeba po nie jechac specjalnie do Polski?? I czy musi to byc to miasto w ktorym sie urodzil??
Prosze o pomoc...
Chyba prosciej jak zapyta w urzedzie stanu cywilnego?
Nie piszesz czy ma obywatelstwo niemeickie i jaki jest jego status w niemczech, bez tych informacji nikt nie udzieli Ci odpowiedzi.
Jezeli ma takze niemieckie obywatelstwo nei jest mu potrzebne chyba zadne pozwolenie z Pl
witam mam prośbę ogromną ...... dziadek słuzył w niemieckim wojsku ....pewnie podpisał Deutsche Volksliste mało tego był ranny i dostawał swiadczenia z Niemiec /renta/ gdzie ja moge odnaleść potwierdzenia tego - tych dwóch faktów /DZIADEK i własciwie NIKT z RODZINY MAMY juz nie zyje.....!!! ...chciałem to dołączyc do dokumentów o obywatelstwo...... słyszałem ze są jakies archiwa w Opolu i Wrocławiu ?? Czy tam wystarczy napisac czy trzeba osobiscie ...- czy cos trzeba im pokazywac ze to moj dziadek itp ???? bardzo prosze o jakies info !!!! Jaca
Temat przeniesiony do archwium.
61-73 z 73
| następna

« 

Egzaminy

»

Kultura i obyczaje