Studia w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna
właśnie, ja na przykład miałam zdawać maturę podstawową z historii, bo krążyły pogłoski, że oni nie odróżniają matury podstawowej od rozszerzonej.
(zdaję do monachium na LMU)
jak to w końcu jest?
czy w niemieckim abitur też są poziomy zaawansowania?
i jak oni mają zamiar przeliczać procenty na oceny? ktoś z was wie?
wiem tylko jak z prawem jest w berlinie
bo moja kolezanka tam zdaje
ale co do monachium nie wiem,
ale wydaje mi sie ze tam liczy sie srednia ocen ze swiadectwa- tak jak weterynaria,medycyna,biologia...
ale z weterynarią, medycyną, prawem, itd. to ogólnie jest inaczej z tego, co wiem
A czy juz nie wymagają kasy na koncie aby dostac pozwolenie na pobyt?
hej, czy ktoś się orientuje, jakie są zasady przyjęc na fachhochschule? Też trzeba mieć same szóstki i mature na 100% i czy jeśli idzie sie na rok zerowy to trzeba miec tez zdany daf czy dsh? Pomozcie help
A czy Polacy mają w Niemczech możliwość studiowania medycyny? Ja słyszałam, że jest to kierunek przeznaczony wyłącznie dla Niemców... Czy to prawda? Mi się już od dawna marzy studiowanie medycyny w Berlinie.
a dlaczego nie? w berlinie jest charite, polacy też tam studiują
Moze mi ktos powiedzieć co mozna zrobic jak nie zda sie testu jezykowego na uczelni. Jest cos takiego jak wolny sluchacz?
Ja też mam zamiar studiowac w Niemczech,w zwiazku z tym jestem ciekawa jak wygladaja tam studia?Mam rodzine w Niemczech,konkretnie mame i jakoś od zawsze wychodziłam z założenia,że tam wyjadę.Do matury mam 1,5 roku czy jestem w stanie się nauczyć języka tak by zdać egzamin jeżeli umiem go teraz na poziomie ZD w polskich szkołach językowych?Jaka panuje atmosfera?Trudno jest sie dostac?Jak traktuja obcokracjowcow?Gdzie najlepiej studiowac,w jakim miescie?Jeszcze nie wiem dokładnie jaki kierunek bym chciała studiować ale myślałam o psychologii,prawie lub marketingu i zarządzaniu.Prosze o wszystkie informacje zwiazane z tym tematem.Bede bardzo wdzieczna za wszystko.Pozdrawiam serdecznie :))
Hej Wam! jestem obecnie na wymiane studenckiej w Mainz i chetnie sluze rada :)
Odkad jestesmy w Uni Europejskiej nie ma takiego wymagania. Ja przynajmniej nie mialam zadnego problemu, zeby tu sie zameldowac.
wiecie moze jak to jest z przeliczaniem procentow i ocen z maturki na standardy niemieckie?
ja rónież chciałbym sie dowiedzieć jak wygląda rekrutacja do Fachhochschule. pozdrawiam
Olek, a jaki kierunek cie konkretnie interesuje?
nie jestem zdecydowany do końca na kierunek, na razie rozważam rózne warianty. Jestem w 2 LO wiec mam jeszcze troche czasu, wiec chciałbym sie zapoznać z możliwościami i dopiero wtedy zdecydować. Interesuje mnie rekrutacja na FH. Czy jest trudno, czy trzeba miec super świadectwo i zaje.. wyniki z matury ? Acha i jeszcze jedno jak ktoś by wiedził coś na temat kierunków ze sportem związanych. pozdrawiam
na FH na pewno jest łatwiej sie dostac niz na uni, podobnie jak na polskie politechniki, ale to tez zalezy od kierunku . Ja jestem juz w 3Lo i rozwazalam mozliwosc studiowania na FH. Lepsze sa ponoc studia na Technische Uniwersitat albo Technische Hochschule
a co to sa te klasy zerowe? na czym to polega??? moze jakis link???? dzieki
i czy na wszystkich uniwerkach tak jest?
hey, ja studiuje w nurnberg, a od SS 2006 przenosze sie do monachium, wiec rowniez sluze rada i pomoca ;)
te twoje klasy zerowe to podejrzewam, ze jest to studienkolleg?bynajmniej na fau i lmu nic innego niz to nie ma.na sk mozesz isc tylko wtedy, jesli twoja matura nie zostala uznana.wtedy musisz sie bewerbowac i zdawac egzamin z niemieckiego(dsh albo daf).jak sie nie dostaniesz to masz jeszcze 2 szansy.jak sie dostaniesz to jestes tam rok pod katem kierunku, ktory chcesz pozniej studiowac.normalna klasa z wychowawca i 30 uczniami.pozniej zdajesz egzaminy z przedmiotow, ktorych sie uczylas.jak zdasz to jestes na uni.
pzdr
w razie pytan 3[tel]icq
[email]
Napisz do mnei na e-mail [email]
cześć,
słuchajcie co można studiować, najlepiej (coś łatwego a dającego owoce) w niemczech, tuż po średniej ?

Z góry dzięki za pomoc. Tschaoo>>>~~
potrzebuje informacji na temat studiowania germanistiki w niemczech a dokladnie w monachium!!!!
Słuchajcie, czy ktoś się orientuje czy jest w niemczech jakaś opcja stódiów 2 letnich, jak ma sie już mgr z pokrewnego kierunku. Czy można np. dorobic sobie 2 lata jak u nas po licencjacie?
Dzięki
Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Zertifikat Deutsch