gymnasium

Temat przeniesiony do archwium.
No wiec , mieszkam przy granicy i pragne z calego serca chodzic do niemieckiego "gymnasium"moje oceny sa ok.Ale nie wiem jak sie do tego zabrac .Niestety:( nie mieszkam w niemczech ani moji rodzice tam nie pracuja wiec zostalay mi szkolu niemiecko polskie Moze ktos z Was zna adresy mailowe do niemiecko polskich szkoł lub wie co da sie zrobic ?chcialabym isc do 9 klasy znam jezyk (troche mam problemy gramatyczne )moj mail jest w profilu jak cos to piszcie prosze to dla mnie Bardzo Wazna Sprawa :)
mam ten sam problem! umiem jezyk koncze polskie gim. i chciala bym kontynulowac nauke w niemczech. wiem niestety tylko tyle ze trzeba przetlumaczyc swiadectwo z polski przez przysieglego tlumacza, koszt ok 70 euro no i niema wielu szkol z internatm wiem to jest probllem-zamieszkanie;/ sobiscie planowalam wyjazd do Magdeburga. niewiem co robiic, jak masz jakis pomysl [email] lub 6756919/
i ja też mam taki sam problem... kończę gimnazjum..a ostatnio wpadl mi do glowy pomysl dalszego uczenia się w polsko-niemieckiej szkole.. Ale moj problem to.. Gdzie są takie szkoły? Jakie są mniej więcej koszty....No i w jakim stopniu trzeba znać język. Proszę o jakieś informacje...Z góry wielkie dzięki!
[email]

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa