Praca we Frankfurcie nad Menem

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć! Chciałabym zasięgnąć informacji odnośnie pracy we Frankfurcie. Skończyłam jakiś czas temu studia, ale nadal nie znalazłam konkretnej pracy. Mam możliwość pracy w Niemczech w firme MSI-praca fizyczna (czy ktoś pracował w tej firmie i zna panującetam reguły). Mogę zarobić 800 euro miesięcznie. Czy to dużo, czy mało za 8 godzin pracy? Chce zazanczyć, że za mieszkanie nie płace, mam ubezpieczenie zdrowotne, od wypadku, to płaci pracodawca. W Polsce mam zapłacić sobie tylko ubezpieczenie rentowe. Z tych pieniędzy mam sobie zapłacić jedzenie, przejazd do pracy i inne drobne wydatki. Problem polega na tym, że nie znam języka niemieckiego. NA studiach uczyłam się angielskiego, ale już nie wiele pamiętam. I właśnie chciałabym się np. uczyć dalej w Niemczech angielskiego albo niemieckiego. Czy takie koszty nauki języka są duże? Ile musiałabym zapłacić za lekcje i gdzie najlepiej się opłaca? Czy warto w ogóle skorzystać z takiego wyjazdu?
czesc renia!
jesli nie masz innej pracy w polsce to jedz!
800 euro na czysto to nie jest duzo,jesli kupisz bilet do parcy i jedzenie to zostanie ci niecale 600. jesli wydasz z tego ok.300 na jakies np.ciuchy czy pojdziesz do kina itp. to pozostale 300 euro mozesz odlozyc. to prawie 1200 zl,pomysl sobie,czy w polsce tyle bys odlozyla? to jest ciezko zarobic u nas:(
sama zobaczysz ez jak juz bedziesz w niemczech to zaczniesz sama "lapac" jezyk:-)
kursy polecam ci VHS czyly Volkshochschule, zapisz sie na taki dla poczatkujacych,jesli czas ci pozwala to idz na ten przedpoludniowy( 3 razy w tyg) albo popoludniowy - 2 razy w tyg
poznasz tam roznych ludzi , mlodych i starszych.
to jedyna panstwowa szkola gdzie kursy niemieckiego nie "wykoncza " cie finansowo.
zycze ci powodzenia w niemczech !
wykorzystaj dobrze ten pobyt!
wszystkiego dobrego i 3maj sie !
buziaczki!
Czesc Renia!
Chcialam sie zapytac gdzie zalatwilas sobie taka prace.Ja jestem w Niemczech teraz na kursie i chcialabym pomoc w znalezieniu takiej pracy mojemu chlopakowi ale niestety rowniez nie zna jezyka!Czy to jest duza przeszkoda i czy rowniez w tej firmie moga pracowac mezczyzni i w jakiej miejscowosci to jest?Jezeli ktos ma jakas ciekawa oferte dla chlopaka wiek 24 lata skonczyl obecnie studia podstawowa tzn. mierna znajomosc jezyka to bardzo prosze o kontakt.Rowniez interesowalaby nas praca we Frankfurcie i moze byc fizyczna.Z gory dziekuje
do reni
czesc reniu!
tez chce wyjechac do niemiec ale moje wszystkie kolezanki uczyly badz ucza sie angielskiego i nikt nie chce jechac do niemiec szukam kogos z kim moge te pierwsze kroki wykonac...jesli jest opcja zebysmy razem pracowaly to rozniez daj znac...moj niemeicki tez jest na poziomie podstawowym...tu w polsce chodze na kurs ale to za malo godzin...goraco pozdrawiam.gosia
Mam pytanie, czy ktoś może wie,gdzie mogłabym dostać pracę we Frankfurcie na wakacje( pomiędzy czerwcem a październikiem), niestety mam podobny problem co większosć- znam bardzo dobrze niemiecki, trochę francuski, ale niestety nie znam niemieckiego.
znam bardzo dobrze niemiecki, trochę
>francuski, ale niestety nie znam niemieckiego - bardzo logiczna wypowiedz.

Domyslam sie ze to co znasz bardzo dobrze to angielski. Ach, i troche francuski - zatem bardzo logiczne aby szukac pracy w Niemczech - dlaczego nie Chiny??
moja mama pracuje 20 godzin w tygodniu na sprzataniu i tez zarabia 800Euro miesiecznie.Radzilabym poczekac na duzo ciekawsza propozycje...
NIE sprzedawajmy sie tak tanio!
Czesc Magda,przeczytalam ze jestes w Niemczechna kursie,jeśli jesteś z Frankfurtu nad menem to napis zmi gdzie robis zkurs,bo ja też muszę chodzić na niemiecki,napisz mi czy twoj chlopak ma papiery niemieckie tzn albo dowod niemiecki albo pozwolenei na prace,bo ostatnio kolezanka mi pracy szukala ale niestety wymagaja pozolenia na prace albo paszportu niemeickiego.Moj [email]
hey blondyneczko ja mieszkam we frnkfurcie i szukam pracy tam znam jezyk niemiecki komunikatywnie nie masz moze mi cos do polecenia? chodzisz do enigmy(pol. disco) moze bysmy sie spotkały bo nie mam tu zadnych znajmomy przyjechałam do mamy pozdrawiam
witam, czy posiadasz moze namiar jeszcze na prace w MSI we frankfurcie, z gory dziekuje
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa