Zycie w niemczech-ile kosztuje?

Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna
[wpis usunięty]
rozumiem twoja samokrytyke, bo chyba skads znasz polski, wiec mowisz o sobie. Gratuluje.
hej! mam pytanko czy moglabys mi przyblizyc temat o wyjezdzie do Nimiec i staranie sie tam aby zostac na stale? bardzo bym chciala tam zamieszkac i nie wiem jak to zrobic? czy moge zaczac od formalnosci w Polsce czy najpierw musze wyjechac? prosze jezeli mozesz odpisz mi na mojego e maila !!! oto on [email] z gory dziekuje i pozdrawiam:)
sorki powtarzam e maila [email] lub [email]
sorellko prosze pomoz mi !!! mam pare pytanek co do wyjazdu ...nie wiem kompletnie od czego mam zaczac i jak sie starac zeby tam zostac na stale i obywatelstwo!!! moj e-mail [email] lub--> [email]
Witaj Natalie,
Chcę sie przeprowadzic do Frankfurtu nad Menem. Bylabym Ci wdzieczna gdybys napisala pare słów dzie warto zamieszkac i ktore dzielnice w centrum sa bezpieczne i spokojne. Z gory dziekuje. Lilaa [email]
Hamburg - Immer mehr Deutsche kommen mit ihrem Geld nicht aus! Laut Schuldenreport 2006 sind schon 3,1 Millionen Haushalte überschuldet. Seit 1999 hat sich diese Zahl mehr als verdoppelt.

Alarmierend: In den ersten vier Monaten des Jahres mußten schon 30 000 Verbraucher Antrag auf Privat-Insolvenz stellen. Ein Anstieg um rund 50 Prozent im Vergleich zum Vorjahr und neuer Rekordstand! Das geht aus Zahlen des Statistischen Bundesamtes hervor.

BILD nennt wichtige Gründe, warum die Bürger nicht mehr mit Geld auskommen:

Angst um den Arbeitsplatz: Immer mehr Menschen können sich nicht auf ein regelmäßiges Einkommen aus einem Vollzeit-Job verlassen. Die Zahl der Firmenpleiten steigt von Jahr zu Jahr. Betroffen sind auch viele Kleinunternehmen und Ein-Mann-Betriebe. Millionen Arbeitnehmer haben nur noch befristete Verträge oder müssen Lohnkürzungen hinnehmen.

Sinkende Einkommen: Die Realeinkommen stagnieren seit Jahren, bei niedrigen Gehaltsgruppen sinken sie sogar! Im letzten Jahr stiegen die Löhne zwar um 0,4 %, die Tarif-Löhne um 1,2 %. Bei einer Inflationsrate von 2 % bedeutet das für Millionen Arbeitnehmer: LOHN-MINUS!
Cześć natalie88 mam pytanie, bo piszesz o wszystkim dość szczegółowo, więc myślę że dosyć długo mieszkasz w Niemczech. Mój mąż ma obywatelstwo niemieckie i chcemy się przeprowadzić do Niemiec (mamy synka półtorarocznego-dlatego boimy się ruszyć sami bez niczebo), ale nie wiemy od czego zacząć i kto mółby nam pomóc np. w znalezieniu mieszkania i załatwieniu podstawowych formalności. jeśli możesz nam pomóc to barzo proszę- lub podaj nam jakieś "namiary" kto mógłby nam pomóc. będziemy bardzo wdzięczni. Podaję e-mail [email] na który proszę o jakieś wskazówki. Dzięki z góry i pozdrawiam!!!
witam,bardzo interesuje mnie wynajeciem mieszkania w kolonii.Czy moglbys mi przeslac link do polskiej stronki z ofertami???Bede bardzo wdzieczna!!!!!!!!!Pozdrawiam z Gdanska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cześć
przeglądam sobie forum i zwróciłam uwagę na Twój wpis. I co ? Przeprowadziliście się do München? Znalelicie prace? Pytam bo koncem roku mam zamiar wyjechac do München i zacząć od nowa. Można tam znaleźć nielegalną pracę czy lepiej nie ryzykowac? Małgosia
Cczytałam wasze posty i uderzyło mnie cos jak to jest wy piszecie ile zarabiacie w niemczech np.we Frankfurcie nad menem ja na przełomie roku 2007/2008 widzałam w za opieke zarobki od 8[tel]euro i to płacila rodzina starszej osoby...wiec moze wiecie czemy az tak duza róznica pozdrawiam
ä ë ö ß ü Ä Ë Ö Ü
Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa