st.peter ording!

Temat przeniesiony do archwium.
witam!!od maja wybieram sie na 6 miesiecy wlasnie do tej miescowosci- st.peter ording!!i z tym zwiazane jest moje pytanko!!czy kots tam z polakow lub niemcow tez bedzie!!????fajnie byloby sie spotkac i pogadac lub napic sie jakiegos piwa!!!
jak cos to piszcie:)
a gdzie to jest? kolo jakiego duzego miasta?pa:)
to jest jeszcze 3 godziny a hamburgiem, niedaleko flendsburga, heide, husum, to te rejony:)nad samym morzem:)
no co ty? ????ja jade za pare dni do flensburga na au pair:-)))))) ale przypadek!:-)) a ty co bedziesz tam robic? buzka!:-))))
ja oczywiscie do pracy:)bede sie meczyc:)ale lubie to, wiec nie bedzie tak zle:)super, flendsburg to cudowne masto, bylam pare razy i zrobilo na mnie duuuuze wrazenie:)zycze milego pobytu jako au pair:)
myslalam,ze moze tez jedziesz na au pair:-) podobalo ci sie tam? juz sie ciesze,widzilam strone miasta w necie i tez mi sie spodobalo:-) najfajniej jest chyba w lato:-))
powodzenia!
:-)
ponawiam swoj apel:)moze ktos jednak w tych okolicahc bedzie od maja to chetnie bym sie spotkala!!!pozdrawiam:)
Hej Magdi 1234
A tak sie składa, ze bede w St. Peter-Ording od lipca do wrzesnia br.
Byłaś juz kiedyś w tym miasteczku? Bo ja tak jest piekne, a zwlaszcza plaza.
:)))
donnelo super ze tam bedziesz:)ja juz bede tam 3 raz i uwielbiam to miasteczko!!znam tam wszystkich (prawie) mieszkancow i turystow z racji mojej pracy!!!bo pracuje w miejscu publicznym!!a co tam bedziesz robic???praca, dpoczynek???jakbys cos chcial/a bo w sumie nie wiem, czy ty to kobieta czy meczczyzna!!!jesli chcesz mozemy pogadac, a nawet potem juz na miejscu sie spotkac!!podam ci moje [gg] !!wiec czekam na jakies wiesci:)
Jezeli tam bylas to wiesz jak jest, do tego miejsca trzeba wrocic, bo jest zaczarowane :))) Ja jade juz 4 raz (2 - 3 miesiace kazdego roku). Pracuje w restauracji jako Kühenhilfe co sprawia mi wiele radosci. Ucze sie w ten sposob jezyka, zarabiam pieniazki a w miedzy czasie leze na plazy i biore kapiel sloneczna. Za kazdym jak juz tam jestem planuje sobie kupic polnamiot gdzie bym mogl chowac swoje podreczne rzeczy, ale jakos zawsze mnie cos od tego odwlecze :))).
Pewnie, ze fajnie byloby sie tam spotkac, bo niczego mi tam nie brakuje, tak jak jezyka polskiego i tutejszych znajomych.
A w jakiej czesci St. Peter Ording bedziesz, bylaś? i ciekawe czy sie juz nie spotkalismy? bo to calkiem mozliwe :)))

Daniel
ja bede pracowac w dorf, a mieszkac, to jeszcze jedna wielka niewidoma, jestem na etapie zalatwiania mieszkania!!
hmmm co do spotkania, to paru polakow tam spotkalam,ale zadnego pana nie pamietam:)przewaznie balowalysmy z niemcami,jak nam starczalo czasu po pracy:)a ty gdzie pracujesz?w jakiej kanajpie????ja rzadko tu zagladam, wiec jak cos to pisz na [gg] !!!buzka
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa