karta Euro

Temat przeniesiony do archwium.
Czy karta Euro
Z moich doswiadczen wynika, ze karta obowiazuje. Ja korzystalam z niej np w celu kupna ulgowych biletow na komunikacje miejska (i podmiejska tez). Byla to wlasciwie karta "euro student", ale zdaje sie ze euro 26 ma taki sam zasieg, jest wydawana przez ta sama organizacje. W Polsce korzystalam z niej czesto (juz euro 26) na znizki hotelowe.
acha, no i jeszcze daje podstawowe ubezpieczenie zdrowotne, a to wazne w przypadku ewentualnych wypadkow lub naglych zachorowan.
A ile się czeka na wyrobienie takiej karty??
hej...
czekasz moze 10 minut:) kobieta np. w biurze podrozy wpisuje na Karte Twoje dane, musisz miec swoje zdjecie i okolo 60zl. To wszystko. pozdrawiam.
Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
hay, z moich doswiadczen-
lepiej kup sobie w niemczech karte isic.to taka sama karta jak eu26 tylko w niemiekciej wersji. ja meiszkalam w oberhausen, munchen i mannheim.euro 26 od czasu do czasu pozwalala mi na znizke w kinach,ale nie kazdy kasjer sie zgadzal. o komunikacji miejskiej zapomnij.take kup sobie lepiej isic, kosztuje ok 10 euro, a na pewno szybciej ci ja uznaja niz to polskie g...(naprawde nie zwroci ci sie kasa)
cześć Sheilay! Możesz mi wyjaśnić czym różnią się te dwie karty? Czy isic daje zniżkę na pociągi? I czy jest jakaś różnica czy kupię tą kartę w niemczech czy w Polsce?
Pozdrawiam
http://www.isic.de/
najlerpiej tam wszystko przeczytaj. jak wejdziesz na discount to masz kategorie
Transport
Kultur
Essen & Trinken
Übernachten
Sport
Sonstige
Museen
Shops
ta karte mozna niestety dostac tylko w nieczech.
Vielen dank :) :*
1 karta euro26 to nie polski wynalazek.
2 kilka lat temu Niemcy nie podpisały umowy na nastepny rok i dlatego nie byla uznawana czy jest juz z powrotem tego nie wiem wystarczy zadzwonic i sie dowiedziec
3 ISIC dostanie sie wszedzie oczywście takze w Polsce
isic to jest niemiecka karta cos jak euro 26, ale nie dostaniesz jej w polsce.lepiej miec ta karte niz euro26.isic jest uznawana w polsce, a euro 26 nie jest uzznawane w niemczech.
oczywiscie, ze euro26 jest uznawana w niemczech. Korzystam z niej dosc czesto i nie zdarzylo mi sie, by w jakims miejscu mi jej nie uznano. pozd.
Dziewczyno jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj, albo wpisz po prostu w google i sie zorientuj w ten sposób nie wprowadzisz innych w błąd
International Student Identity Card (ISIC) jest dostepna wszędzie w całej Polsce ja mieszkam w Łodzi wiec dla przykładu wkleje tylko adresy z tego miasta.
ŁÓDŹ: Almatur (al. Politechniki 3a, [tel]); Almatur (ul. Piotrkowska 59, [tel]); Columbus Club (ul. Banacha 22, pok. B108, [tel]); Gromada (ul. Piotrkowska 270, [tel]); STA Travel (ul. Narutowicza 25, [tel]

Karta EURO
Jesli chodzi o Karte26
Unfortunately, our Euro
hej,jak na tę chwilę wygląda sprawa z kartą ISIC i EURO 26 w Niemczech? czy coś się zmieniło od czasu kiedy to, jak czytałam Wasze wypowiedzi, ISIC była bardziej uznawalna?czyli nadal lepiej jest ISIC wyrobić? proszę o radę:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa