Lebenslauf

Temat przeniesiony do archwium.
witam!
mam jeden problem, a mianowicie mam napisac w dosc krotkim czasie swoj zyciorys i kompletnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac, gdyz nie wiem jak wyglada layout niemieckiego CV, bo patrzac na roznice pomiedzy np polskim i angielskim CV, to nigdy nie wiadomo, jak sobie tego Niemcy zycza. dlatego moglby mi ktos powiedziec jak mam sie zabrac do takiego wypracowania i co mam tam umiescic? Dodam, ze sie staram o zostanie wolontariuszem i przypuszczam ze wpisanie uzyskania CAE i ZMP, a takze tego ze bylem wolontariuszem w Kolonii podczas WJT chyba nie mozna pominac. czy mogliby mi ktos powiedziec jak to napisac, albo opracowac jakis schemat, gdzie mam tylko wpisac najpotrzebniejsze rzeczy?
Z gory wielkie dzieki.
pzdr
Name oder Angabe zur Person:
Geburtsdatum:
Geburtsort:
Staatsangehörigkeit:
Familienstand:
(Religion:)
Eltern:
Schulbildung:
Ausbildung:
Berufliche Tätigkeit:
Sprachen:
Besondere Interessen:

to tak ogólnie plecam ksiązke A. Król Pisanie po niemiecku tam znajdziesz wzory:)
wielkie dzięki i to tak wystarczy po dwukropkach napisac? bo jak sie spytalem mojej nauczycielki to powiedziala mi zeby napisac tak jak w polsce, czyli takie opowiadanko zamiast czegos takiego jak tutaj zostalo mi to jasno przedstawione. wiec jak mam to napisac?

a kupic te ksiazke to troche mi sie nie oplaca a poza tym to nie mam teraz czasu :)
tu jest przyklad

http://www.dihk.de/inhalt/presse/lebenslauf_braun.pdf
pytania dwa!!!!!!!!!!!! ostatnie już :)
1) jak jestem finalista olimpiady wiedzy o UE to tez mam to wpisac do mojego CV czy nie wpisywac?
2) jak najpierw zdałem FCE a potem CAE to wpisywac zdanie obydwu certyfikatow do CV czy tylko CAE?
aha i oczywiscie jak ktos stwierdzi ze powinienem ta olimpiade napisac to jak mam to po niemiecku napisac, zeby bledu nie bylo?
http://www.qualipass.info/kompetenz/content/job_4_4.php?k=4&s=4
tutaj masz strone na niej znajdziesz wszystko co tylko chcesz (nawet juz zrobiony Lebenslauf)3maj sie powodzenia
dzięki wszystkim za info! :)
witam a moglabys jeden taki wzor napisac? byloby bardzo milo. z gory dziekuje
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Nur deutsch