Turki w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna
Hat dieses Theater ein Ende?
Tak ! Zamierzam otworzyć temat: "Dobre rzeczy które mnie spotkały w Niemczech"
Jakby co zapraszam.

Tylko bez agresji proszę !
das hängt nur von Euch ab......
,,Es ist Zeit, dass sich einiges ändert hier
denn ihr habt leider wenig bewegt
Lass uns kämpfen, dass hier einigs besser wird
ansonsten ist es für uns alle zuspät
Jetzt sind wir da und machen das Ding für euch
denn die Zukunft liegt in unserer Hand
Hebt die Faust hoch, wir stehn hinter euch
Einer für alle und all 4 ONE"

Kool Savas Feat. Azad - All 4 One
O co tu chodzi ?

Niemcy z Was żadni ! Podniecacie się i chcecie być bardziej niemieccy niż sami Niemcy !
Pracowałem wiele lat w firmach niemieckich i żaden Niemiec nie wymyślał mi od żenady jak zrobiłem błąd językowy (o wiele lepiej mówię niż piszę). Tutaj mi się dostało....

Co to za towarzystwo ?
Niemcy tu szlifować języka nie będą.
Plujecie na Polskę a tylko w Polsce Wasza nadzieja żeby zabłysnąć i wykorzystać efekt synergii 2 języków.
Jak nie nauczycie się angielskiego to i w Polsce was nikt nie zechce.

Łukasz Podolski czy Mirosław Klose ?
Myślę, że to Łukasz wygra w dłuższej perspektywie. Ma w Polsce wielu fanów i jest o Nim głośno. On nie wstydził się powiedzieć "Lubię Polskę".
Za to lubimy Łukasza !
3 miejsce w futbolu na świecie ! Tak ! 4 Polaków i 1 Turek. To dzięki nim !!!

Czym wy się chlubicie ? Magdeburgiem ? Poczdamem? Schwedt ?
Nie bądźcie żałośni !!!!!!
Do Monachium jeżdżę a nie na jakąś prowincję. Moim znajomym jest tam TUREK - szef Hewlett Packard. Fantastyczny człowiek.

Czym Wy chcecie zabłysnąć ?
Czasy się zmieniły. Polska też !
Mokotow, dzięki za wskazówkę "mity narodowe"
Przekopiowałem:
"Niemcy, postrzegani jako odpowiedzialni miłośnicy ładu, tak samo dbają o porządek jak mieszkańcy Turcji,"
Do jasnej trzasnej chłopie Ty weż się zastanów nad sobą bo chyba coś jest z Tobą nie tak a nie z nami. To właśnie ty myślisz że jesteś bardziej niemicki niż cała reszta. Twoje posty są żałosne. Wielki Pan się znalazł co w niemieckich firmach pracował i wszystkie rozumy pozjadał...Do Monachium jeżdzi i co z tego? A pomyśl że może co poniektórzy mają dosyć dużych miast takich jak Wawa czy Poznań? I właśnie dlatego chcą wyjechać na ,,prowincje,, taką jak Magdeburg czy Poczdam...?! Zacznij myśleć w dwie strony .Co do angielskiego nie bądz w nim tak ślepo zakochany bo angielski nie jest czymś najważniejszym i niezbędnym do życia. Bez jego znajomości też możesz dostać niezłą pracę. Ja się go nie uczę bo go niecierpię za to uczę się namiętnie niemieckiegi i hiszpańskiego a w przyszłości chcę poznać jeszcze włoski i rosyjski i mam głęboko i szeroko ten cały angielski!!!Wiesz co jesteś ślepo zapatrzony w siebie i swoje poglądy co tylko tutaj napiszesz zaraz muszą się wszyscy z Tobą zgodzić bo jak nie to wielka obraza majestatu.Przestań robić z siebie kogoś lepszego bo śmiać nam się chce!!!
Ich muß noch mal... sorry...

Das Schlimme dabei ist, daß das alles "kupe nie trzyma".

HP sitzt in Böblingen bei Stuttgart und im Vorstand kein einziger Türke (wenn es auch nicht schlecht wäre).

Uli Holdenried, Vorsitzender der Geschäftsführung
• Edgar Aschenbrenner, Geschäftsführer und Director HP Services
• Heiko Meyer, Geschäftsführer und Vice President Technology Solutions Group (TSG) Sales
• Ernst Reichart, Geschäftsführer Personal- und Sozialwesen
• Matthias Schmidt, Geschäftsführer Finanzen und Verwaltung
• Regine Stachelhaus, Geschäftsführerin und Vice President
Imaging und Printing Group (IPG)
• Stephan Wippermann, Geschäftsführer und Vice President
Personal Systems Group (PSG)
Prawda zazwyczaj w oczy kole.
Zaproś angielkę na NUCKI EIS.
To się przekonasz po co ci angielski.
Smacznego, jak ci łba nie rozp .... doli
tak pieknie pisze dzisiaj gazeta niemiecka porownojac Polakow z Turkami:

Entschuldigung, selbstverständlich muss es nicht Kartoffel, sondern Zecke heißen. Aber in diesem Sommer der beleidigten Politiker kann man schon mal eine Kartoffel mit einer Zecke oder einen Polen mit einem Türken verwechseln.
Nie widziałem w Niemczech żebrających Turków. Wszyscy ciężko pracują (czytaj: płacą podatki).
Dzięki Turkom jest sieć dobrych sklepów z tanimi warzywami oraz świetne bary przekąskowe - które uwielbiam.
Żenujące to forum. Sam tytuł "TURKI W NIEMCZECH" powinien je kwalifikować do usunięcia przez moderatora. Jesli myślicie w kategoriach Piefke, Kanacke, Tschusch czy np. Polacke, to zostańcie u siebie.
no no ale wyczerpujaca wypowiedz!!nie znasz mnie wiec nie wiesz jak mysle!!wydarzyla mi sie pewna sytuacja i chcialam wiedziac co inni o tym mysla,to wszystko.
Powiem szczerze- tez mieszkawm w Niemczech i powiem ze TUrcy nie sa tacy zli dopoki sie im nie zajdzie za skore, jednak kiedy juz cos sie u nich przeskrobie to mozna sie liczyc z klopotami.Tak samo jest w przypadku dziewczyn, kiedy spodoba sie Turkowi dziewczyna i on sie w niej zakocha (oczywiscie tak napowarznie) dziewczyna musi sie liczyc ze od tej pory nie bedzie miala ona latwo, bo Turek przeciez nie daje za wygrana,oni sa juz tak nauczeni ze faceci dostaja wszystko:wiem bo sama tak mialam w szkole pewien Turek sie we mnie zakochal to potrzebna byla interwencja mojego wychowawcy,bo on mi grozil i mnie sledzil,mowil ze nawet jak jeszcze nie wiem to i tak juz jestem jego,jego koledzy mi grozili i chcieli mnie pobic.Nszczescie po zgloszeniu tego mojemu wychowawcy wszytsko dobrze sie skonczylo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie wiem od kiedy zakochanie, nazywa sie zajsc turkom w skore? ha ha
najlepszy turek to ten ktorego nie ma w Niemczech, ha ha
Hej! No to ja musze Wam napisac,ze jestem zusammen z jednym turkiem juz ponad 1,5 roku i jakos nie moge narzekac jak prawie wszyscy tutaj.Mysle,ze najpierw trzeba ich poznac a potem sie wypowiadac!
ja ich znam ponad 20 lat i moge tylko rzygac!
nie chodzi mi tu zakochanie zachodzic turkom za skorre debilu
Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna