Mam pytanie.

Temat przeniesiony do archwium.
Hej mam takie pytanie czy w Niemczech tak jak w Polsce istnieją szkoły policealne??? Tzn. ja np. jak będę po liceum profilowanym to nie mam jeszcze zawodu w Polsce musiałabym zrobić roczną policealną żeby uzyskać zawód...czy w Deutschland też są takie szkoły które ,,uzupełniają,, ? Z góry dziękuję za odpowiedz;-)
hey, mozesz robic w niemczech ausbildung. to taka jakby szkola zawodowa, po gymnasium.jest tez fachhochschule i uni- do tych dwoch musisz miec mature.
Aha dziękuję serdecznie;-)
wlasnie....ale gdybym tak chciala sobie zrobic auspildung w niemczech..... to potrzebuje jakis certyfikat??? czy to niejest jakos powiazane z arbeitsamt... wiec wowczas moge zapomniec ze dostane jakiekolwiek miejsce do ausbildung?!?!?! z gory dzieki za odpowiedz... albo zna ktos jakies linki???? a i nie mam pochodzenia niemieckiego...
nikt mi nie potrafi odpowiedziec na pytanie?????????
hej ja slyszalam ze potrzebne jest zmp i ze dlugo czeka sie na miejsce ale nie jestem pewna czy potrzebujesz obywatelstwo mysle ze nie.
dzieki... fajnie ze sie odezwalas :) a moze jest jeszcze ktos kto dobrze sie w tym temacie orientuje???????
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka