Co potrzebne do zameldowania???

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Posiadam obywatelstwo niemieckie i chcialabym sie zameldowac w Niemczech.Bardzo prosze o podanie mi informacji,jakie dokumenty sa mi potrzebny do przedlozenia w urzedzie meldunkowym i jak taka procedura wyglada?
Bede bardzo wdzieczna za udzielenie mi odpowiedzi.
Gosia
do meldungu potrzebna jest osoba ktora jest zameldowana w niemczech ,taka osoba moze ciebie zameldowac potrzebny jedynie aktualny dowod osobisty twoj i tej osoby jak i dokument najmu.
potrzebujesz TYLKO dowod osobisty.
albo paszport, zalezy od urzedu. zadnych potwierdzen,
jak ci panna powyzej napisala nie musisz miec.
Dziekuje bardzo za informacje:-)
Dzien dobry!
Mam jeszcze jedno pytanie,w momencie kiedy juz bede miala meldunek, jak wyrobic dowod osobisty tzn;potrzebuje potwierdzenie, ze jestem zameldowana,czy musze rowniez pokazac moj dokument potwierdzajacy obywatelstwo czy nie ma takiej potrzeby?Czy sa potrzebne jeszcze inne wazne dokumenty?
Uprzejmie prosze o odpowiedz:-)
Gosia
W urzedzie (Rathaus oder Stadthaus)otrzymasz wszystkie potrzebne ci informacje-kompetentnie i uprzejmie.Dlatego nie rozumiem,dlaczego zadajesz tysiace pytan.Deutschland to nie Polska-tu wszystko szybko,sprawnie i w miare milo zalatwisz.Pozdrawiam !
Witam!bardzo potrzebuje pomocy,mam taka sprawe,mój mąż pracuje w niemczech,nie ma obywatelstwa,jest tylko tam zameldowany,bardzo chciałabym do niego pojechac z córką,tylko niewiem jak to wszystko załatwic,od czego mamy zacząc ?i jeszcze jedno ja z córką nie znamy jezyka niemieckiego,a chciałabym sie dowiedziec jak bedzie wyglądac sprawa ze szkoła dla mojej córki?bardzo prosze o pomoc,POZDRAWIAM
Zalezy w jakim reguionie niemiec panno- ja musialam wykazac dokument najmu bo jak inaczej stwierdza ze dany adres istnieje
hallo czy mógłbyś mi pomoc otwieram firme jedna osobowa w niemczech mam juz mieszkanie ,czy dowód osobisty wystarczy mi do zameldowania prosze o odpowiedz
jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o odpowiedz na mojego emaila [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa