niemiecki paszport wydany w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem pierwszy raz na tym forum i musze przyznac,ze jest bardzo interesujace.Znalazlam wiele waznych informacji dla mnie.
Za pare miesiecy przenosze swoje zycie do niemiec.Posiadam niemiecki paszport.Przeczytalam,ze aby tam sie osiedlic potrzeba niemiecki paszport, dokument podwojnego obytatelstwa i pare innych papierow.I teraz mam pytanie, jak to jest,gdy sie ma niemiecki paszport i dowod osobisty wydany w niemczech?Czy wtedy tez potrzebny jest do okazania papier obywatelstwa?
nie potrafie nigdzie tego tematu znalezc,a chcialabym co nieco wiedziec.Dziekuje za odpowiedzi,jesli ktokolwiek zna takie przepisy.
nie
Dowod osobisty,czy najpierw paszport wydali Tobie na podstawie tego dokumentu,do niczego wiecej on Ci jest nie potrzebny-wszedzie legitymujesz sie dowodem albo paszportem.
netka77, ewinadaaa ma racje. ten papier nie jest ci potrzebny. masz juz dokument, ktorym, jesli zajdzie taka potrzeba musisz sie wylegitymowac. normalnie wystarcza ci dowod bo masz niemieckie obywatelstwo. w przypadku obcokrajowca, nawet majacego pobyt juz na stale w Niemczech, trzeba sie legitymowac paszportem.
jesli bedziesz miala jeszcze jakies pytania, pytaj.
pozdrawiam.
dzieki dziewczyny za odpowiedz,Mam teraz jesniejszy obraz na cala sprawe.pozdrawiam

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia