pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich!5 miesiecy temu wyszlam za maz za obywatela niemiec,ale mam problem niemoge tutaj wyrobic dowodu z nowym nazwiskiem,musze czekac.Moze ktos wie jak to jest z paszportem?tak samo?pozdrawiam.
Witaj! Jezeli mieszkasz w Niemczech z mezem,a nie masz pochodzenia to dowodu narazie nie dostaniesz.Dostaniesz wklejke do paszportu na pobyt (narazie) na 3 lata a po 3 latach mozesz ubiegac sie o obywatelstwo niemieckie pozostajac przy polskim rownoczesnie.Oczywiscie nie mozecie pobierac pieniazkow z socjalu jezeli chcesz sie ubiegac o obywatelstwo.Jak masz jakies pytania to pisz.Pozdrawiam.
pokaz Niemcom paszport swojego pieska, najlepiej rasy owczarek niemiecki i sprawa zalatwiona!
tak, apropos, widzialas sie przynajmniej raz w zyciu ze swoim niemieckim mezem, ze on tego nie potrafi zalatwic od reki ? albo mieszka w Maroko i ma problemy z jezykiem niemieckim?
hej,do wiadomosci niejakiego niemieckopolskiego:jesli niepotrafisz pomoc odpowiedzi to nieublizaj-prosze,a z mezem widze sie caly czas!i niejest z maroko!
werkaaa-bardzo dziekuje za podpowiedz,tak mieszkamy w niemczech,ja niemam glowy do papierow,moj maz tymbardziej,niepobieramy pieniedzy z socjalu,i miejmy nadzieje ze tak zostanie.Mam jeszcze jedno pytanie-czy te wklejke do paszportu moge zalatwic w ambasadzie w hamburgu,czy musze jechac do polski?pozdrawiam i dziekuje.
Ta "wklejke" do paszportu czyli Aufenthaltstitel mozesz zalatwic w Landratsamt.
Pozdrawiam - Kasia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie