AUPAIR itp

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem studentką. Chciałabym wyjechać na wakacje na miesiąc lub dwa do pracy do jakiegoś kraju niemieckojęzycznego. Język znam na poziomie komunikatywnym. Interesuje mnie praca jako opiekunka do dzieci lub dowolna inna. Prosze o jakieś wskazówki jak szukać dobrej pracy.Mogłabym pracowac jako AUPAIR ale nie chce załatwiac tego przez polskie agencje, ponieważ onne kazą sobie płacic za pośrednictwo pracy a mnie na to nie stać. pozdrawiam
jako AUPAIR na miesiac lub dwa raczej nie masz szans
Magda bist du au-pair ?
Witaj,
wir sind eine deutsch-polnische 3 Personen Familie (Tochter 7 Jahre) und wohnen in Lübeck bei Hamburg. Wir suchen ein Au pair Mädchen von April 2007 für 6 Monate (im Sommer 3 Wochen frei). Wir geben Ihnen eigenes Zimmer, Vollverpflegung und 250 euro Taschengeld. [email]
pozdrowienia Joanna
Hej.mam pytanko i z gory dziekuje za informacje.
Czy ciezko jest znalezc polska rodzne szukajaca opiekunki? Prawie w ogole nie znam niemieckiego wiec ciezko bedzie mi sie porozumiec z niemcami.Ponad to w Bremen mam chlopaka wiec mam gdzie mieszkac i nie potrzebuje zakwaterowania. Czy takie rodziny wymagaja bycia przy dzieciach cala dobe czy np sa takie ktore zycza sobie opieki np. od 8 do 17. Jak takie znalezc? Chce przyjechac do Bremen na wakacje a moze nawet i dluzej bo koncze juz studia, a nie chce byc na utrzymaniu mojego chlopaka. Kiedy najlepiej zaczac szukac zeby znalezc cos fajnego? Niemieckie strony mi nic nie mowia bo nie znam niemieckiego:(, a przez prace chcialabym sie nauczyc.
Serdecznie dziekuje i pozdrawiam
P.S. Interesuje mnie praca tylko i wyłącznie w Bremen, najlepiej u polsko-niemieckiej rodziny.

« 

Ogłoszenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie