Sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś mógłby sprawdzić poprawność językową ?
Mam zamiar wysłać coś takiego do znajomej z niemiec i nie wiem czy ten przepis jest poprawny.
Dostałam go od innej koleżanki, ale on był jakiś taki pokręcony i zmieniłam go na trochę inny. Dziękuje z góry.

Butter, Honig, Zucker vermischen. 5 minuten mischen (erzielen einförmig Masse).
Zurechnen Eier und zuletzt geben Zitronenschale.
Nehmen anderer Schüssel und schütten Kakao, Mehl, Backpulver und Honigkuchengewürz. Mischen.
Zum Schluß Früchte und Mandeln zugeben. Kuchenteig und Gewürze verrühren.
Ganzheit auslegen in eine gebutterte Kastenform, Bei ca 190* etwa 60 minuten backen.
Auf braten erkalten lassen.
Schokoladenglasur über den ganzen Kuchen ziehen . Teig lassen auf 2 Uhr (Schokoladenglasur mussen verglühen).
Guten appetit!

Masło, Miód, Cukier wymieszać. Mieszać 5 minut (do uzyskania jednolitej masy).
Dodać jajka i na koniec (końcowo) skórkę od cytryny. Wziąć drugą (inną) miskę i wsypać Kakao, Mąkę, Proszek do Pieczenia, przyprawy do piernika, mieszać. Na koniec dodać owoce i migdały. Ciasto i Przyprawy połączyć. Całość wyłożyć w nasmarowanej formie, piec w 190 stopniach przez 60 minut. Pozostawić do ostudzenia. Polewę czekoladową rozłożyć na całym cieście. Ciasto ostawić na 2 h (Polewa czekoladowa musi wystygnąć).
Smacznego !
To dla mnie naprawdę ważne, bardzo proszę.
Czy naprawdę nikt nie może mi pomóc ?:(
albo mi się zdaje albo coś takiego już się gdzieś tutaj pojawiło...
Tak ja tez zalozylam podobny topic, ale teraz napisalam to wlasnymi slowami w wiekszosci i dlatego prosze o poprawe, bo tam bylo napisane niejasno.

« 

Życie, praca, nauka

»

Nur deutsch