Niemieckie E- bay

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie czy ktos z was kiedys zamawial z niemieckiego E- Bay cos jesli tal to czy moglby sie ze mna skontaktowac ??? Prosze :):)
Ja od kilku lat kupuje i sprzedaje na eBay'u
Bo ja chce tam zamowic buty i nie wiem czy od tej osoby moge ??
a wiec zerknij na opinie i ile ma przeprowadzonych transakcji
http://feedback.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback&userid=stiefelparadies_com no troche tych negatywow ma
Owszem, ma rowniez i negatywne opinie, ale przy tylu przeprowadzonych transakcjach moze sie to zdarzyc, a ta osoba ma ich ponad 42619.
czyli moge od tej osoby ze spokojem zamowic te buty ? A i mam jeszcze jedno pytanie co to jest ten Identcode. Der Versand erfolgt ausschliesslich versichert und mit Identcode durch die DHL.
Mysle, ze tak. A co do przesylania przez DHL to raczej sie tutaj nie orientuje, bo korzystam z innych korzystniejszych firm wysylkowych, ale z tego co wiem DHL jest pewny. Powinnas byc spokojna tym bardziej, ze paczka jest ubezpieczona

Aha, wlasnie mi sie skojarzylo co to jest ten Identcode, a mianowicie: po wplaceniu kasy na konto tej osoby dostaniesz od niej numer przesylki, ktory pozniej mozesz wpisc na odpowiedniej stronie internetowej DHL'u i w ten sposob kontrolowac status przesylki, tzn., co sie z nia w danej chwili dzieje
to dziekuje:*:) a masz moze gg jakbym miala jeszcze jakies pytanie ?
Witam!

Zamierzam się zarejestrować na e-bay'u i tam kupować. Obecnie jestem użytkownikiem allegro i chciałbym zapytać czy warto kupować na e-bay'u. Jakie są mniej więcej ceny, czy są niższe, koszty przesyłki (wiem że to jest uzależnione od towaru ale tak ogólnie, dużo więcej kosztuje przesłanie tego samego przedmiotu z zagranicy), jak jest z płatnością, mam konto w banku ale przecież tam sie płaci w euro a nie w złotówkach. Jak to wygląda?

Pozdrawiam!
niestety gg nie mam
Allegro z tego, co sie orientuje jest stosunkowo korzystne. Nigdy osobiscie nie kupowalam niczego na eBay-u bedac w Polsce, lecz jedynie w Niemczech, bo wtedy owszem sie oplaca
acha szkoda :) No ja wlasnie kupuje prze niemieckie e-bay bo moj tata tam pracuje i mieszka wiec przesylka pojdzie do niego.
bocconcino villt hast du ICQ oder skype...wenn ich werde die Fragen haben...dann melde ich zu dir an^^
Nie jestem zwolenniczka chatt'owania, wiec nie mam ani jednego ani drugiego programu
aso...na dann...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie