köln-jest ktos?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
wpisywac sie:)))
Hey :*
A wiec, ja jestem z Köln :) Ehrenfeld dokladniej :)
Zglaszam sie, jeszcze za :
Mojego kuzyna, moja kuzynke, moja ciocie, moja mame, moja kolezanke, mame mojej kolezanki, moja kolezanke, ciocie mojej kolezanki, moja kolezanke, chlopaka mojej kolezanki, mojego kolege, moja kolezanke :P
:D :D :D Jednak nie jest nas tak malo :D :D :D
Hej, mam pytanie. Wybieram się na studia do Kolonii. Możesz mi napisać coś o mieście i studiach i jak wogóle się tam żyje. Ja na razie kończe germanistykę i mam tam znajomych więc cieszyłabym się gdybyś coś napisała. Czy na uniwerku sa płatne studia. Dzięki z góry za każdą informację:-)
poczytaj tuta, skoro studiujesz germanistyke to nie bedziesz miec problemow ze zrozumieniem

http://www.uni-koeln.de/uni/schule.html
dzięki za info na peno się przyda. pozdrawiam
witaski milusie,mam pytanko,czy jest tu ktos moze z heidenheimu....jestem w tym miescie od nie dawna,,i nie ukrywam ze malo wiem o zyciu w niemczech i jak sobie radzic z zalatwianiem tu spraw
Jak bedziesz na http://www.uni-koeln.de/uni/schule.html to mozesz troche nam tu potlumaczyc i wkleic ciekawy wycinek:P

Co do pozostalych:Jestescie w koeln,cel-wypoczynek? czy edukacja?;]

Pozdrawiam
Honney wiesz moze czy na VHS lub innej uczelni, j.niem mozna zdawac od tak kiedy sie chce,czy tzeba byc uczniem/studentem na jednej z ich uczelni??

pzdr
Hej. Ja mieszkam w HDH. Napisz w jakiej części miasta mieszkasz ?? :D
powiem tlyko jedno : Koln jest cudne pod kazdym wzgledem i gdybym miala mozliosc studiowania tam...nie zastanawialabym sie ani chwili dluzej:)
hdh...kojarzy sie jak adhd heh:p

pozdr.dla wwszystkich z koeln:)

nieladna pogoda...tu....uh
Hej Ula. Też jestem ula i będę od sierpnia mieszkała w koln. Pytałas sie o szkołe VHS ,ja zaczynam od 13 sierpnia naukę niemieckiego i nie jest to zależne od żadnej uczelni. Mój mail [email] Pisz ,pisz ,pisz bo ja kurczę nie znam żadnego Polaka w Kolonii. Pozdrawiam ulka
czesc !!!nie jestem z okolic kölnu ale bocholtu jednakze mam pytanko do Ciebie , tez chce sie zapisa do VHS jednakze jakie trzeba spelnic warunki ? zameldowanie? ja tutaj jestem od nie dawna i nie wiem jak to wszystko sobie zorganizowacz gory dziekuje za odpowiedz
Witam
Od 13 sierpnia bede w Kolonii na praktykach w Konsulacie, moze ktos chetny na role przewodnika ;)
a na jak dlugo te praktyki?:P
konsulat hmm jednym zdaniem opisujac co bedziesz robic na tych praktykach?

Wez parasolke bo to ost.caly czas leje:P
oo to ty tez ula?!:P
ja polakow tez nie znam,bo tu malo cos tego:P
VHS kurs niemieckiego czy jak?:)
wiesz jakie oplaty sa?

pozdrawiammm
miesieczne,
co bede robic? kawa, ksero - jak to na praktykach ;)
ale bardziej sie zastanawiam co bede robil w czasie poza...
uee miesiac to sie nie oplaca:PP

ksero,kawa,pause...:D
a moze ktos z bremen? :P
[email]
a wiec, od nastepnego poniedzialku bede w Kolonii, jezeli ktos bylby uprzejmy oprowadzic mnie po miescie (co by bylo szczegolnie pomocne ze wzgledu na moja umiarkowana znajomosc jezyka), zapraszam na [gg]
Tez jestem obecnie w Köln:))
Moj numer [gg]
Hejka wszystkim!! Odparu miesiecy mieszkam w Köln i bardzo chetnie poznalabym jakies polki, gdyz wsrod znajomych mam tylko znajomych mojego chopaka i jego siostre (niem) Mam 22 lata i obecnie szukam ausbildungsplatz :) bardzo chetnie zakumplowalabym sie z kims (ale tylko z dziewczynami! ) pozdrawiam
Czesc. Ja tez jestem w tej chwili w köln mozesz mnie zlapac na gg. Bardzo chetnie cie poznam bo tez niemam tu kolezanek.
czesc jezeli masz ochote na rozmowe zapraszam ja tez mieszkam w köln buchforst mam na imie ewa i mam 23 lata oto moj numer [gg] pozdrawiam
Czesc wszystkim polkom w Köln ;) dziewczyny wpisujcie sie jesli jestescie same w 'wielkim miescie' ;) lub chciecie zawrzec nowe znajomosci. pozdrawaiam E.
Moj GG: 1[tel]
No to sie wpisuje..Mam 36 lat i jestem tu od kilku miesiecy...wlasciwie to nikogo nie znam i siedze jak kolek w domu..dobrze ze mam neta..goraco wszystkich pozdrawiam!!!
Yena.1
Odezwij sie do mnie! Ja tez mam tu tylko komputer!!!!
To moj numer [gg]
Witam, mam na imie Wanda mam 31 lat jestem w köln od ponad roku i rowniez sie niesamowicie nudze jak masz ochote to odezwij sie moj nr na [gg] . Serdecznie pozdrawiam i zycze spokojnej nocki
sylwia..pisze do Ciebie na gg...ale bez skutku....
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie