pord w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Serdecznie witam! jestem w Niemczech od jakiegos czasu jestem zameldowana od sierpnia u.r.Obecnie jestem w ciy do lekarza chodze prywatnie wiem ze teraz nie moge sie ubezpieczyc.Ja i moj partner nie mamy pochodzenia niemieckiego.od 3 lat prowadzi on firme polsko-niemiecka.Moje pytanie dotyczy porodu w Niemczech jak to wyglada bo o ile sie orientuje musze sama zaplacic za pobyt w szpitalu ale jak wygladaja sprawy papierkowe po urodzeniu dziecka.Czy moge dostac jakas pomoc z miasta?
Z gory dziekuje za odpowiedzi :)
naprawde nikt nic niewie na ten temat?? :(
najlepiej pojsc do urzedu i tam zapytac, bo to wszystko zalezy od waszego statutu, czyli na jakich warunkach mozecie przebywac w Niemczech.
hej witam, bylam w tej samej co ty sytuacji , placilam za porod, pobyt w szpitalu, kosztowalo mnie to ponad 2000 euro, byla to cesarka, pozdrawiam
wielkie dzieki pozdrawiam
dziekuje , ja juz wiem ze koszt porodu u mnie w miescie wynosi 800 a pobyt??? mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i odrazu sie wyniose do domku.Zdrowka dla pociechy zycze
hey, juz mialam wrazenie, ze jestes moja kolezanka :-) - ona ma urodziny 26.04, na imie anka - uwielnbia dzeici - ale ma juz dwoch chlopakow :-)

powodzenia :-)
Ja bede miala dopiero pierwsze dziecko i prawdopodobnie coreczke.pozdrawiam
Kiedy masz termin? Ja też spodziewam sie dzidziusia pod koniec sierpnia. Życzę wszystkiego dobrego!
Witam , mam termin na 17 lipca.Trzymaj sie cieplutko i zycze wszystkiego najlepszego
anka26.07 Ty masz juz porod i zalatwianie formalnosci za soba,Ja dopiero przed,mam podobna sytuacje do Ciebie...czy moglabys mi napisac jak przeszlas przez to wszystko?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie