Chciałybyśmy być Au - pair, ale ...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :-)
Jesteśmy dwoma, 18-letnimi dziewczynami z Wielkopolski, które chciałyby wyjechac jako Au pair od ok. połowy wrzesnia lub października.
Niemiecki znamy na dość dobrym poziomie, ale interesują nas tylko te największe miasta... Jesteśmy już na stronie internetowej jednej agencji, ale na razie zgłaszają sie rodziny z małch miejscowości ;/.
Jeśli znacie więc rodziny poszukujące Au -pairki w wielkich miastach to byłybyśmy zainteresowane.

Czy to prawda, że au pair można być tylko jeden raz? chciałybysmy jeszcze wyjechać do usa, a nie wiemy na ktorym kraju bardziej nam zalezy...
Mieszkając w Niemczech uczęszczałybyśmy na kurs niemiekciego, ale czy ktoś wie, czy mogłbyśmy też na angielskiego??
aha i najbardziej chyba by nas interesował hamburg i frankfurt/Main
jezeli znacie jezyk niemiecki to dajcie ogloszenie na tej stronie, jest darmowa

http://www.kijiji.de/?ChangeLocation=Y
na au pair word sie zarejestrujcie , tam powinoo byc sporo rodzinek z tych miast, Jesli ktoras przypadkiem wyjechalby juz od lipca do frankfurtu piszcie bo bede tam jaka operka:) chyba ze ktoras moze zajmie moje miejsce, bo ja tam bede tylko miesiac lub dwa .. Ale to jest koles ktory nie ma zony ma dwojke dzieci i jest to rodzinka wloska , ale mieszkaja w niemczech . Za miesac 300 E a dzieciaki sliczne :D
Albo dajcie swój profil na www.aupair-world.net i czekajcie na zgłoszenia. Strona jest darmowa, a przy ładnych fotkach z dziećmi i sympatycznym opisie z pewnością będziecie miały z czego wybierać. Po prostu w opisie zaznaczcie że interesują Was duże miasta (możecie zaznaczyć jakie). Rodzin jest naprawdę dużo, więc klikajcie zdjęcia (najlepiej uśmiechnięte i z dziećmi:) ) i czekajcie na odpowiedzi.
Udanych wakacji:)
więc gdybyś szukała kogoś na swoje miejsce, to daj później znać :-) w razie czego mail: [email]

Jesteśmy już zarejestrowane na stronie agencji Happyaupair, jesteśmy na stronie internetowej, jako najważniejszy warunek zaznaczyłysmy duże miasto a na razie zgłaszają się z małych :/

Udanego pobytu i viel Spass :-)))
Drogie
Au-pairki, nie bałyście się/ boicie ani troche wyjechać? Przypuśćmy, że rodzina b. wam odpowiada, ale po prostu jechać tam. I być... pierszy tydzień jest chyba najgorszy... nie wyobrażam sobie stanąć przed rodziną, przedstawić się, i co dalej...??? jeśli macie jakieś doświadczenia co do tego, to podzielcie się,,,
I co sądzicie o Hamburgu???hamburg czy frankfurt...?
no ja to sie boje najbardziej o moj jezyk bo nie chce zawiesc mojej rodzinki tym bardziej iz chcieli dziewczyne ktora zna jezyk bardzo dobrze ale w koncu wzieli mnie :) Nawyzej bede latac ze slownikiem po domuu.W koncu jade tam zeby cos sie nauczyc a nie ..
Co bedzie to bedzie ..:) najwyzej mnie wywala heh:) Rob swoje , sprzataj cos tam, baw sie z dziecmi niech widza ze sie starasz , ze obchodza Cie dzieciory a na pewno bedzie dobrze. I nie badzcie ponure i zamkniete w sobie. Ja to sie ze wszystkiego smieje i duzo gadam. Wiec mysle ze szyybko zlape dobry kontakt z ta rodzinka. Coz za optymizm,,,:D
Czolem wam dtziewczyny ja mieszkam w Hanowerze okolo 5 lat i 4 lata temu tez tu bylam operka jezeli chcecie moge wam pomöc przez tutejsze niemieckie biöro posredniczace oczywiscie zaden kicz sama z nigo wyjezdzalam jest sprawdzone tylko jedna spprawa jest ze pomagam dziewczyna od poczatku do konca za drobna oplata bez strachu nie jak polscy posrednicy i zadowolone sa jezeli chcecie to o kontakt prosze [email] te wszyystkie listy sa po niemicku dlatego pobieram oplate.Pozdrawiam i chetnie udziele szczegölöw.I pomoge do konca az bedzie znaleziona rodzina i wy bedziecie z niej zadowolone.Hannover szuka tez w hamburgu jak sie powie nie ma problemu
Matko jedyna,jakie ty bzdury opowiadasz!!O jakich listach ty mowisz?Sama jestem au-pair i nigdy nie pisalam zadnych listow ani nie musialam robic zadnych tlumaczen.Jesli dziewczyny znaja dobrze niemiecki,to dogadaja sie same z rodzina.Poza tym pozwolenie i ubezpieczenie i wszystkie kontakty z niemieskim Arbeitsamt naleza do obowiazkow Gastfamilie.Najczesciej wystarczy rozmowa telefoniczna i kilka mali ze zdjeciami.Powiedz poprostu,ze chcesz zarobic a nie opowiadaj o kolezenskiej pomocy.
szukacie jeszcze rodzinki? ja wam moge podac maila do mojej agencji, przez ktora jechalam. Pani Kasia jest Polka:-) a agencja jest w Niemczech, nie pobiera oplat od dziewczyn. Ja napisalam i w praktycznie w dwa tyg. znalazlam sie w niemczech. Naprawde polecam! Jak jestescie zainteresowane, to napiszcie- moj adres [email] Na pewno odpisze. pozdrawiam
Ja również nie rozumiem po co miałby mi byc potrzebny tłumacz i pośrednik!
Skoro wyjeżdżam sama to chyba musze znać chociaż podstawy języka...?!
Ja osobiście znalazłam super rodzinke w HH dzięki stronie www.aupair-world.net,
ale zgłosiłam się też do kilku biur niemieckich, zgłoszeń miałam pełno i niewyobrażam sobie żeby jeszcze bardziej komplikować sprawe za pomocą pośrednika... Do kumpeili, która aż tak dobrze nie zna języka zadzwonił Niemiec i bez problemu się dogadali...!

A co do maila dzięki wielkie! :-) Przekaże go dziewczyną, może skorzystają/
hej patka mozesz podac namiary na te agencje. pozdrawiam kamila
znam akorat dwie rodziny w ffm co szukaja au-pair ... moja kolezanka tam jest do przyszlej soboty .. wiec miejsce jest wolne.. piszcie jak jestescie zainteresowane 1942047
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie