loty do Norymbergii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
na przełomie lipca i sierpnia zamierzam odwiedzić Bawarię i właśnie zastanawiam się, jaki środek transportu wybrać. Myślałem o locie z Warszawy do Norymbergii, szukałem trochę w internecie, ale nic konkretnego nie znalazłem. Może ktoś orientuje się, czy, za ile i jaka linia lata na trasie Warszawa-Norymberga?
(chodzi przede wszystkim o tanich przewoźników)

A tak w ogóle, to czy bardziej policilibyście przejazd koleją czy właśnie lot?
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
Z tego co wiem to zaden tani przewoznik nie lata z PL do Niemiec,jedynie LOT. Niestety do Nümberg niedociera,jesli samolotem to do München a potem dalej samolotem do Nümberg,albo pociagiem.
napewno sa jeszcze autobusy, musisz poszukac w swoim PKS lub w necie.Nie wiem z jakiego miasta pochodzisz w PL ale z wielkopolski to jakies 11h jazdy,a samolotem do München 1,5h,koleja nie wiem.
wybor nalezy do ciebie
Witaj! Wczesniej były loty np z Wawy do Nurynbergii z centralwings, teraz już niestety nie ma, ale za to jest mnóstwo połączeń autokarowych i kolejowych, wystarczy się zapytać u siebie w biurze, lub popatrzeć w necie. Ponieważ nie wiem skąd jesteś, nie mogę Ci doradzić żadnej konkretnej linii, ale może popatrz: eurolines, eurobus, sindbad itp
Dzięki za odpowiedzi.
Jestem z Warszawy i chyba zdecyduje się na kolej. Niecałe 12 h z przesiadką w Berlinie.

I jeszcze jedno.
Moim miejscem docelowym jest Schwabach. Z tego co się orientuje z Nuernberg Hbf jeździ tam S-Bahn. Zna ktoś może dobrą stronę w internecie, gdzie mógłbym sprawdzić ceny tego połączenia.
?

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia