prosze

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

przetlumaczycie mi to?
Nie byłam dziisaj w szkole bo zle się czułam. Do południa leżałam w łóżku i odpoczywałam. Pożniej poszłam z mama do lekarza i do apteki po leki.Po popoludniu ogladałam z rodzina filmy w telewizji. A wieczorem odwiedzili mnie przyjaciele. Upiekłam dla nich pyszne ciasteczka i przygotowałam smaczne kanapki. Kazali mi odpoczywać dlatego ich pożegnałam i poszłam spać.
Opublikuj ten post we właściwym dziale, bo z nauką to nie ma nic wspólnego.

Właściwy dział jest tutaj: https://niemiecki.ang.pl/Brak_wkladu_wlasnego__23.html

i doczyrtaj sobie:

http://docs.google.com/Doc?id=dgw28x2b_20j8c4n5
Ich bin heute nicht in der Schule gewesen, weil es mir nicht gut ging.
Vormittag bin ich im Bett geblieben und nachmittags war ich mit meiner Mutter beim Arzt. Danach haben wir die Medikamente in der Apotheke geholt. Später habe ich mit meiner Familie Fernsehern geschaut. Abends habe ich netten Besuch von meinen Freunden bekommen. Ich habe leckere Kekse gebacken und belegte Brötchen vorbereitet.Wir haben viel Spaß gehabt, jeder hat mir gute Besserung und viel Ruhe gewünscht; deswegen bin ich nach dem Besuch sofort ins Bett gegangen.

od czterech lat mieszkam w niemczech i mam nadzieje ze moje znajomosci j. niemieckiego ci wystarcza.
pozdrowionka.
>Am Vormittag bin ich im Bett geblieben und nachmittags war ich mit meiner Mutter beim Arzt.

Später habe ich mit meiner Familie >Fernsehen geschaut (ferngesehen).
ich wurede schreiben:
Am Vormittag bin ich im Bett geblieben und am Nachmittag war ich
mit meiner Mutter beim Arzt.
Das ist natürlich ebenfalls richtig.
Temat przeniesiony do archwium.