Prosze bardzo o pomoc !!!!! Błagam Ważna Sprawa ;(

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Bardzo bym prosiła o przetłumaczenie tekstu. Jest to moja praca zaliczeniowa na ocenę 2. Próbowałam to przetłumaczyć ale jestem ciemna z niemieckiego.. I naprawdę zależy mi żeby zaliczyć ten rok bo poprawka z niemieckeigo to był by koszmar. Będę bardzo wdzięczna :)Muszę to oddać we wtorek bardzo proszę o pomoc !!! :(
Pytanie do pracy było: Wie war die Familie Fruher und ist sie heute?.

Uważam że kiedyś żyło się o wiele inaczej choć niektóre zachowania pozostały do dziś. Dzisiejsza polska rodzina w porównaniu do rodziny sprzed 20 laty ma cięższe życie. Możemy to wyraźnie zauważyć wśród młodych ludzi, gdzie aby rodzina mogła zaistnieć musi ciężko walczyć o istnienie, po przez ciężka prace związana z wyjazdem za granice. Dzieci nie mają na co dzień swoich rodziców, wychowywane są przez opiekunki, nie mając kontaktu z mama czy tatą, a co za tym idzie nie ma takiej wielkiej więzi pomiędzy nimi. Teraz liczy się kariera a nie rodzina czy dzieci. Kiedyś trzeba było godzinami stać przed sklepem aby można było coś kupić. Dziś można bez problemu dostać wszystkie potrzebne artykuły w sklepach. Kiedyś używano kartek na artykuły spożywcze i chemiczne. W dzisiejszych czasach nie użytkuje się tego jeszcze niektóre zakłady w ramach premii dają kartki. Kiedyś życie było lżejsze i tańsze. Stać było przeciętną rodzinę na mieszkanie a teraz nie.
Opublikuj ten post we właściwym dziale, bo z nauką to nie ma nic wspólnego. Właściwy dział jest tutaj: https://niemiecki.ang.pl/Brak_wkladu_wlasnego__23.html

i doczytaj sobie:

http://docs.google.com/Doc?id=dgw28x2b_20j8c4n5

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie