tłumaczenie i sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam, mam prośbę do Was,

przetłumaczyłby mi ktoś ten tekst na język niemiecki? bardzo dziekuje z gory!!

polski:

"Razem czy osobno? Czy wspólne mieszkanie z nimi jest nagrodą czy karą? Niektórzy powiedzą że jest to nagroda, inni powiedzą że jest to kara. Mowa o starszych. Życie pod jednym dachem może być bardzo przyjemne ale może być również udręką. Rozważmy „za” i „przeciw” wspólnemu mieszkaniu.

Życie pod jednym dachem jest miłe. Możemy widzieć naszą rodzinę codziennie. Nie jesteśmy więc skazani tylko na weekendowe odwiedziny. Do tego pomoc w domu zawsze się przyda. Jeżeli chcemy gdzieś wyjść, babcia zawsze przypilnuje dzieci. My nie musimy szybko szukać opiekunki, bowiem babcia zastąpi jej rolę. Ja nie potrafię gotować. Co będzie jeżeli moja żona też nie potrafi gotować? Z pomocą przychodzi mama - babcia, która mieszka z nami. Ona zawsze ugotuje coś smacznego. A co będzie gdy popsuje się coś nam w domu? Wtedy z pomocą przychodzi nam „złota rączka” tata – dziadek. Wszystko naprawi nam i my możemy spać spokojnie. Ja dodam że wspólne mieszkanie to sama rozrywka. Starsi na pewno zadbają o nasz dobry humor. W domu zawsze będzie wesoło.

Niestety, życie pod jednym dachem może być też niemiłe. Starsi mogą nam narzucać co my mamy robić. Jest to pomocne jeżeli są to tylko wskazówki. Jeżeli starsi wtrącają się w nasze życie to zaczyna nas to denerwować. Starsi chcą dla nas jak najlepiej i wszystko robią z miłości do nas. Ja nie lubię jak mi mówi się jak mam żyć. Ja myślę że nikt nie lubi tego. Ale my powinniśmy zawsze wysłuchać starszych, aby nie sprawić im przykrości.

Ja myślę że życie młodych i starych pod jednym dachem jest dobre. Co jest najgorsze? Najgorsze jest zostawienie starszych samotnych. My też będziemy starzy i my musimy pamiętać że my też możemy zostać sami. "
nein.
a sprawdzić tłumaczenie?

jest tutaj: https://niemiecki.ang.pl/forumw.php?IDt=17790

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie