Dwa teksty, prosze o pomoc, mam poprawkę.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam :)
Bardzo prosił bym o pomoc w napisaniu 2 tekstów.
Mam poprawkę z niemieckiego i musze tam coś powiedzieć o moim hobby i o ulubionych potrawach.
Tekst o hobby powinien brzmieć mniej więcej tak:
Isteresuje się muzyką. Lubię rock/metal. Moim ulubionym zespołem jest Queen. Bardzo podoba mi się ich muzyka. Lubię również jeździć na rowerze. Jeżdże bardzo często z moimi przyjaciółmi.
Tekst o potrawach:
Bardzo lubię gotować, lecz nie potrafie. Moją ulubioną potrawą są pierogi. W moim domu gotuje mama. Na sniadanie jadam musli, na kolacje kanapki, na obiad mięso i zupe.
Mniej więcej potrafiłbym to powiedzieć, ale wole, zeby pomógł mi ktoś kto naprawdę zna ten język.
>Isteresuje się muzyką. Lubię rock/metal. Moim ulubionym zespołem jest
>Queen. Bardzo podoba mi się ich muzyka. Lubię również jeździć na
>rowerze. Jeżdże bardzo często z moimi przyjaciółmi.
>Tekst o potrawach:
>Bardzo lubię gotować, lecz nie potrafie. Moją ulubioną potrawą są
>pierogi. W moim domu gotuje mama. Na sniadanie jadam musli, na kolacje
>kanapki, na obiad mięso i zupe.
>Mniej więcej potrafiłbym to powiedzieć, ale wole, zeby pomógł mi ktoś
>kto naprawdę zna ten język.

Ich interessiere mich für Musik. Ich mag Rock und Metal. Meine Lieblingsband ist Queen. Ihre Musik gefällt mir sehr. Ich fahre auch gern Rad. Ich fahre gern mit meinen Freunden.
Ich koche gern, aber ich kann es nicht. Meine Lieblingspeise sind Pierogi ( Piroggen) Bei mir zu Hause kocht meine Mama. Zum Frühstück esse ich Müsli (ich auch), zum Abendessen essen ich belegtes Brot (Sandwitches), zum Mittagessen esse ich Fleisch und eine Suppe.
* zum Mittagessen habe ich Fleich (mit Kartoffeln) und eine Suppe.
Wielkie dzięki naprawdę :)
:)

»

Pomoc językowa