Moja córka poszła do klasy z niemieckim

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam serdecznie!
Moja corka poszla do liceum gdzie obowiazuja dwa jezyki, nigdy wczesniej nie uczyla sie niemieckiego i dostala zadanie domowe, ktorego nie potrafi odrobic. Ja rowniez nie znam niemieckiego, wiec zdaje sie na Panstwa wiedze. Prosilbym o przetlumaczenie tego na czas perfekt.
"Wczoraj wstalam o 7 rano. Na sniadanie zjadlam platki z mlekiem. Po 30 minutach poszlam na przystanek. O 7.40 przyjechal autobus, ktorym pojechalam do szkoly. Lekcje skonczylam o 14.20. Wrocilam do domu i zjadlam obiad - kurczaka ziemniaki i surowke. Nastepnie 2 godziny ogladalam telewizje. Odrobilam lekcje, spotkalam sie z przyjaciolmi i na 19 wrocilam do domu na kolacje. Zjadlam chleb z serem i ogorkiem. Po kolacji gralam na komputerze. O 22 poszlam spac.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam Wojciech Glin.
wniosek: czas zmienić szkołę :)
Niestety w kazdym liceum obowiazuja dwa jezyki, w dwa tygodnie nie nadrobi materialu z dwoch lat, wiec dlatego prosze o pomoc.
dziwne, ze nie majac pojecia o niemieckim jest od razu przy czasie perfekt, trzeba to zasygnalizować nauczycielowi, ze zmiana grupy byłaby potrzebna
Nestety nie ma podzialu na grupy, poniewaz taki obowiazuje od powyzej 25osob w klasie, a Tyle nie ma. Przynajmniej prosilbym o jakies wskazowki to postaramy sie cos zrobic.
To się ciesz, ja mam 3 :P
Dlatego w liceach jeden język uczy się na poziomie rozszerzonym, drugi na podstawowym (od początku) ;) A nie sądzę, żeby na poziomie podstawowym po dwóch tygodniach wymagali już czasu przeszłego ;)
To nie jest moj wymysl
przykro nam
Wczoraj wstalam o 7 rano. Na sniadanie zjadlam platki z mlekiem. Po 30 minutach poszlam na przystanek. O 7.40 przyjechal autobus, ktorym pojechalam do szkoly. Lekcje skonczylam o 14.20. Wrocilam do domu i zjadlam obiad - kurczaka ziemniaki i surowke. Nastepnie 2 godziny ogladalam telewizje. Odrobilam lekcje, spotkalam sie z przyjaciolmi i na 19 wrocilam do domu na kolacje. Zjadlam chleb z serem i ogorkiem. Po kolacji gralam na komputerze. O 22 poszlam spac.

Gestern habe ich um 7 Uhr gestanden.Für Frühstück habe ich müsli mit deem Milch gegessen. Nach 30 Minuten bin ich an die Haltestelle gegangen. Um 7.40 Uhr ist Bus gekommen, mit dem bin ich in die Schule gefahren. Die Unterrichten haben um 14.20 Uhr beendet. Ich bin nach Hause gekommen und dann hatte ich das Mittagessen - der Hähnchen, die Kartoffeln ind Salat. Nach dem Mittagessen habe ich 2 Stunden fern gesehen. Ich habe die Hausafgaben gemacht und dann bin ich mich mit meinen Freunden getroffen und um 19 Uhr bin ich zurückgekommen fur die Abendbrot. Ich habe Brot mit Gurken und Käse gegessen. Nach der Abendbrot habe ich Computer gespielt. Um 22 Uhr habe ich geschlafen.

Ogólnie rozumiem to, u mnie w klasie połowa osób chciała od podstaw, a ja się poprostu nudzę, na szczeście nauczycielka sama mi zapronowała optymalne wyjście :).
Bardzo dziekuje!
proszę :) ale zawsze tak nie będzie, trzeba porozmawiać z nauczycielem albo załatwić dodatkowe lekcje chociaż na początek. U mnie w klasie (też 1 liceum) są dwie grupy niem i fran, na niem jest jeden chlopak ktory w zyciu sie nie uczyl,ale ma juz dodatkowe i na lekcji tez kobietam u pomaga, co do mnie bylam finalistka w konkursie i mowie to dlatego, zeby pokazac jaka duza jest roznica w poziomach. Trzeba porozmawiac z nauczycielka, moze bedzie dawac corce materialy pomocnicze, odmiana czasownika itp!
2 zdania są poprawne
*Gestern bin ich um 7 Uhr aufgestanden

Willst du den veräppeln ? Dieser Text ist gefüllt mit Fehlern...
Od kiedy mleko jest der/das ??
trzebabylo samemu napisac, nie poswiecam na to wiele czasu, ale tlumacze czytajac, po kilku m-cach przerwy bledy sa zrozumiałe.
Lepiej miec bledy, niz nie miec wcale.
Przynajmniej nie siedze na tylku i nie krytykuje, ze ktos ma pecha, bo sie nigdy nie uczyl czegoś.
no coz, ale gdy osoba, ktora sie nigdy nie uczyla niemieckiego, odda od razu taki tekst, to ja na miejscu jej nauczycielki, uznalbym ją za geniusza :)
dlatego jest mnóstwo błędów :P żeby było wiarygodnie.
na gut, aber dein Text ist voller Fehler!
So schreib ohne!
ok so schreib ich ohne :)

Gestern bin ich um 7 Uhr aufgestanden. Zum Frühstück habe ich Müsli mit Milch gegessen. Nach 30 Minuten bin ich an die Haltestelle gegangen. Um 7.40 Uhr ist der/mein Bus gekommen, mit dem ich zur Schule gefahren bin. Der Unterricht war um 14.20 Uhr zu Ende. Ich bin nach Hause gekommen und hatte das Mittagessen - Hähnchen, Kartoffeln und Salat. Nach dem Mittagessen habe ich 2 Stunden ferngesehen. Ich habe die Hausafgaben gemacht und danach habe ich mich mit meinen Freunden getroffen. Um 19 Uhr bin ich zum Abendessen zurückgekommen. Ich habe Brot mit Gurken und Käse gegessen. Nach dem Abendbrot habe ich Computer gespielt. Um 22 Uhr bin ich eingeschlafen.
congratulations
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego