życzenia nie naczasie :P

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

dostałam zadanie o treśći:wyślij niemieckiemu koledze kartkę z życzeniami Bożonarodzeniowymi w której umieścisz
-z jakiej okaji piszesz,
-czego życzysz koledze,
- spytasz o plan spędzenia świąt przez niego,
-napiszesz swój plan na spędzenia świąt,
i nie umię sobie poradzić
Jakby to powiedziała moja polonistka: "najłatwiej powiedzieć: nie wiem, nie umiem, nie potrafię!". Trochę własnego wysiłku, a ktoś na pewno popoprawia błędy ;)
no tak ale ja mam pana od Niemieckiego i musze to niec zrobione bo bedzie ze mną źle a pozatym już jakoś napisałam i nikt mi nie chce sprawdzić :(
"a pozatym już jakoś napisałam i nikt mi nie chce sprawdzić" - Gdzie???
Ich schribe Frohe Weihnachten. Was du machen in a Weinachtenzait? Ich mag essen ung trinken.
az strach sie przyznać ale więcej nie potrafię :(
Ich schicke Dir Frohe Weihnachten. Was machst du in der Weihnachtszeit? Ich esse und trinke dann gern.

(strach się przyznać … racja… :-)
i dlatego sie wsytdziłam... ale ja jestem raczej angielsko jezyczna i łacińsko jezyczna a niemiecki to dla mnie czarna magia. Dziekuje za pomoc
robie wyjatek - napisz po polsku...
jeśli tylko napiszesz co mam napisać po polsku to nie ma sprawy :P ale musze sie przyznać że jestem dysortografem ;( czego sie bardzo stydzę
napisz - nie wstydz sie - poprawie
ale co mam napisać po polsku... bo nie rozumię ;( mam naturę blondynki
... kartkę z życzeniami Bożonarodzeniowymi w której umieścisz
-z jakiej okaji piszesz,
-czego życzysz koledze,
- spytasz o plan spędzenia świąt przez niego,
-napiszesz swój plan na spędzenia świąt,
i nie umię sobie poradzić

... zadanie dla Ciebie blondynko!
czesc Mat,
piszę z okazji świąt bożego narodzenie aby słożyć Ci najserdeczniejsze życzenia, zdrowa, szcześcia, pogody ducha. W te święta palnuje nigdzie nie wychodzić tylko siedzieć w domciu z rodzinka.a TY ? jakie masz plany?
Hallo Mat!

Ich schreibe Dir wegen des kommenden Weihnachtsfesttages, um Dir alles Gute, Liebe, Glück und vor allem Gesundheit zu wünschen. Während des ganzen Weihnachtsfesttages möchte ich nur mit meiner ganzen, lieben Familie zu Hause bleiben. Und Du? Was planst Du?

Liebe Grüße!

XYZ

Hi Mat!

I write to you because of comming Xmas, and I want to wish you all the best, happiness and above all well-being. Throughout this comming Xmas I want to stay home with my whole wonderful family all the time.
And you? What are you planning?

Best Regards

XYZ
bardzo serdecznie dziękuję, uratowaloście mi zyce ;D
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe