proszę o pomoc zadanie z niemieckiego

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam.
Bardzo proszę o pomoc w napisaniu zadań z niemieckiego na tematy:
1.Sie traffen jemanden aus ihre schule zufallig auf dem markt.
2.Co nam pozwalano robić i nie pozwalano w dzieciństwie?
Z góry bardzo dziękuję.
Napiesz prosze po Polsku, bo jestesmy tylko pro forma tlumaczami a nie pisarzami, i wtedy znajdzie sie ktos mily i przetlumaczy Ci Twoj tekst.
pomocą bym tego nie nazwala tylko wykorzystywanie dobroci innych! ja rozumiem, ze mozna czegos nie umiec ale zeby nawet nie sprobowac po niemiecku? juz nie mowie, ze wypadaloby wymyslec tekst nawet po polsku..
Przepraszam, nie pomyślałem o tym.
1. -Co za niespodzianka!
-dawno pana nie widziałem
-co pan tutaj robi?
-jestem na zakupach z rodziną.
-a gdzie oni są?
-w dziale odzieżowym. a pan też z rodziną?
-nie. przyszedłem wybrac prezent na urodziny dla żony.
-może wpadłby pan do mnie z żoną na kolacje w sobote?
-bardzo chętnie.
-to jesteśmy umówieni. do zobaczenia
- do zobaczenia.

2.
Gdy byłem małym dzieckiem kazano mi jeść grysik mimo że go nie lubiłem. Tak samo nie przepadałem za wszelkiego rodzaju zupami oraz warzywami, jednak musiałem je jeść. Za to bardzo lubiłem słodycze, które dostawałem w bardzo małych ilosciach. Nie pozwalano mi również samemu oddalac się od domu, ponieważ łatwo mogłem sie zgubić.

Z góry bardzo dziękuję za jakakolwiek pomoc.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego