zadanie z niemeickiego

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosze o pomoc musze na jutro zrobic zadnie, przetlumaczyc kilka zdan i sie ich jeszcze nauczyc. prosze o pomoc bo ale mi to klawo wychodzi. oto one.
Ona byla pisarka,
Astrid Lindgren byla córka Samulea Augusta Ericsona i Hanny Ericson. Miała 3 siostry i szczesliwe zycie. w 1928roku wyszla za maż. w 1934 urodzila sie corka kari. Pierwsza ksiazke Pipi langstrumpf napisala dla swojej corki Kari ktora byla chora. Niestety wydawnictwo nie przyjelo tej ksiazki. napisala 2 ksiazke za ktora zdobyla 2 miejsce w konkursie. potem przepobila Pipi langstrumpf i wydalo ja szkockie wydawnictwo. tak zdobyla slawe.
prosze o pomoc w przetlumaczeniu tego tekstu
Ona byla pisarka,
Astrid Lindgren byla córka Samulea Augusta Ericsona i Hanny Ericson. Miała 3 siostry i szczesliwe zycie. w 1928roku wyszla za maż. w 1934 urodzila sie corka kari. Pierwsza ksiazke Pipi langstrumpf napisala dla swojej corki Kari ktora byla chora. Niestety wydawnictwo nie przyjelo tej ksiazki. napisala 2 ksiazke za ktora zdobyla 2 miejsce w konkursie. potem przepobila Pipi langstrumpf i wydalo ja szkockie wydawnictwo. tak zdobyla slawe.
Astrid Lindgren war eine Schriftstellerin.
Sie war Tochter von Samuel August Ericson und Hana Ericson. Sie hatte drei Töchter und lebte wirklich glücklich. Im Jahr 1982 heiratete sie. 6 Jahre danach bakam sie eine Tochter namens Kari. Das erste Buch unter dem Titel "Pipi Langstrumpf" schrieb sie eben für ihre Tochter, die krank war. Leider, ein Verlag akzeptierte (oder: nahm...an) das Buch nicht. Dann schrieb Astrid das zweite Buch, die sie die zweite Stelle in einem Wettbewerb nehmen ließ. Nachher (was hat sie gemacht?) Der schottische Verlag hat ihr geholfen. Auf diese Weise wurde sie bekannt.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie