Krótkie odpowiedzi

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo proszę o pomoc. Mam 5 pytania i potrzebne mi są do nich odpowiedzi(wystarcza po 2 zdania)
1 bekommst du Taschengeld wie viele?
2 Kanst du mit Taschengeld gut umgehen
3 Sparst du? Wofür?
4 verdienst du auch selbst?
5 Wofür gibst du deine taschengeld aus?

Ja napisałam odpowiedzi na te pytania ale sa ona za którtkie potrzebne mi sa po 2 zdania do każdego pytania. A to maje próby, zeby nie bło ze nie próbowałam
1 Ich kann bekommen 30 zlotych taschengeld
2 Ja ich gut umgehen mit Taschengeld
3 Nein, Ich sparsen nicht
4 nein, Ich verdinsen nicht
5 ich kaufe fur maine Taschengeld Klamoten
prosze pomóżcie mi! Nie jest tego dużo, a jest to wazne dla mnie
1. İch bekomme 30 zloty Taschengeld. Das ist nicht so viel, aber genug für mich.
2. İch kann gut mit meinem Taschengeld umgehen. İch weiss, was ich kaufen kann und was nicht.
3. İch spare nicht. Mein Taschengeld ist zu wenig um zu sparen.
4. Leider verdiene ich kein Geld. Natürlich möchte ich das gern.
5. İch kaufe Klamotte. İch mag das gern wie jede Frau.
Pewnie jakies byki sie wkradly:))Jak nikt ci nie odpowie to moze ci sie moja odp przyda pozdr
dziekuje bardzo za pomoc :):)
A te odpowiedzi na pytania to miałam podane w tekście i nie byłam pewna czy dobry czas użyłam

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego