Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

bardzo proszę o pomoc muszę na rano napisać list po niemiecku do przyjaciela ze jestem w berlinie na kursie językowym czym tam pojechałam i z kim ile zajęć mam dziennie co robię w wolnym czasie tam i zkąd są inni kursanci wszystko opisać kiedy wracam i czy mi się podobało.jestem w drugiej klasie liceum .... Będe wdzięczna bardzo za pomoc
ale skąd my mamy wiedzieć:
czym tam pojechałaś?
z kim pojechałaś?
ile zajęć masz dziennie?
co robisz w wolnym czasie?
skÄ…d sÄ… kursanci?
kiedy wracasz?
czy ci siÄ™ podoba?

no niestety my na tym kursie nie jesteśmy i to ty piszesz do przyjaciela, nie my... ja do znajomych sam piszę, nie wiem, jak Ty ;-)
Mam to wymyslec.No to np;Cześć Ania co tam u ciebie jak leci bo u mnie super jestem na kursie językowym w Berlinie przyjechałam z przyjaciółmi autobusem.Codziennie mam po 4 godziny zajęć, więc mam dużo czasu na zwiedzanie miasta poznałam tu dużo interesujacych osób z różnych krajów.Zamieszkaliśmy w Hotelu w samym centrum Berlina.Bardzo i się tu podoba Wracam za 2 tygodnie mam nadzieje że znajdziesz dla mnie trochę czasu mam dużo do opowiedzenia i fajne zdjęcia.Pozdrawiam

I teraz np taki tekst muszę bezbłędnie przetłumaczyc a niemiecki nie jest moją najlepszą stroną życia wręcz najgorsza.;-((( w ogóle jestem tu pierwszy raz więc sorry ze tak się nie wyrażnie do was zwróciłam
Hallo Ania!
Wie geht's dir? Mir super. Ich bin an Sprachenkurs in Berlin. Täglich habe ich 4 Stunden Deutsch. Ich habe viel Zeit für Besichtigung der Stadt. Ich habe vielen interessanten Menschen aus verschiedenen Ländern kennen gelernt. Wir wohnen beim Hotel in Zentrum von Berlin. Es gefällt hier mir gut. Ich komme in 2 Wochen zurück. Ich hoffe, dass du für mich etwas Zeit findest. ich habe vieles zu erzählen. Und tolle Fotos.
Ich ändere den Text ein wenig!

Hallo Ania!

Wie geht's dir? Mir super! Ich besuche jetzt einen Sprachenkurs in Berlin. Täglich habe ich 4 Stunden Deutsch. Ich habe viel Zeit zum Besichtigen der Stadt. Ich habe viele interessante Menschen aus verschiedenen Ländern kennen gelernt. Wir wohnen im Hotel im Zentrum von Berlin. Es gefällt mir hier sehr. Ich komme in 2 Wochen zurück. Ich hoffe, dass du für mich dann etwas Zeit findest. Ich habe tolle Fotos und vieles zu erzählen.
Dziękuje za pomoc;-)
einen Sprachkurs - nie widzialem, sorry!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego