list ochrona środowiska

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam napisać list :
W twojej szkole zorganizowano akcję na rzecz ochrony środowiska naturalnego.Opowiedz koledze z Nimiec
-kto był inicjatorem tej akcji
-jak ona przebiegała
-jakie były jej efekty
Proszę o pomoc bardzo mi to potrzebne
Na kiedy Ci potrzebny ten list? Moge min.na czwartek napisac...
potrzebne jest mi to na czwartek do szkoły ale najlepiej jak miałabym to dzis wieczorem ??
Prosze !!
Liebe Anna / Lieber Peter,
Danke für deinen letzten Brief. Dziekuje za twój ostatni list.
Entschuldigung, dass ich so lange geschrieben habe. Przepraszam że tak długo nie pisałam/Em.
Ich möchte dich über Umweltschutzaktion in meiner Schule erzählen. Chciałabym opowiedzic o akcji ochrony środowiska w mojej szkole.
Diese Aktion hat mein Schuldirektor organisiert. Tą akcje zorganizował mój dyrektor szkoły.
Viele Schüler haben daran teilgenommen. Wiele uczniow wzięło w tym udział.
Sie hat ein Woche gedauert. Trwała jeden tydzień.
Es war verschiedene Wettbewerbe. Były rózne konkursy.
Die Schüler haben den Müll gesammelt und Bäume gepflanzt. Uczniowie zbierali smieci i sadzili drzewa.
DIE Lehrer und die Schüler sind auch mit dem Fahrrad zur Schule statt mit dem Auto oder mit dem Bus gefahren. Nauczyciele i uczniowie Jeździli rowerem do szkoły zamiast samochodem lub autobusem.
Alle haben für eine umweltfreundliche Stadt sorgt, Wszyscy dbali o przyjazne środowisku miasto.
Ich finde, dass gute Idee ist. Diese Aktionen ein bisschen der Umwelt helfen. Jeder kann die Umwelt schonen. Sądzę ze to dobry pomysł, Te Akcje mogą troszkę pomoc środowisku. Każdy Może chronic środowisko.
Ich warte auf deine Antwort. Czekam na twoja odpowiedz.
Ich grüße dich Herzlach. Serdecznie cie pozdrawiam.

Dein/Deine……

mogą wystąpic błędy.. ale pozytywna ocena powinna byc.;))
Dziękuje Ci bardzo uratowałaś mnie
Pozdrawiam :)
prosze.;) po sprawdzeniu przez nauczyciela napisz co za ten list dostałas;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie