list, proszę o szybką pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam zrobić pracę na j. niemiecki i proszę was o pomoc. W pracy muszę napisać list do koleżanki z Niemiec: gdzie i jak często twoja rodzina robi zakupy, czy w Polsce chętnie robi się zakupy w dużych supermarketach i dlaczego, co kupujesz za swoje kieszonkowe a o jakich zakupach decydują rodzice, w jakich sklepach najchętniej robisz zakupy i dlaczego. Praca ma zawierać ponad 120. trochę późno o to proszę, ale potrzebuje to na jutrzejsze lekcje.

Droga Paulino,
piszę do Ciebie, ponieważ już dawno się nie odzywałam. Mam nadzieję, że nie jesteś na mnie zła o to. Ostatnio byłam z mamą na zakupach i kupiłam sobie śliczny, granatowy sweter. bardzo mi się on podoba. Potem moja rodzina była w supermarkecie, ponieważ tam najczęściej robimy zakupy. Zakupy robimy co tydzień. Moja rodzina owoce kupuje na targowisku, ponieważ tam są najświeższe. Polacy bardzo chętnie kupują w supermarketach. W supermarketach jest tanio i często są promocje. Za swoje kieszonkowe kupuję drobne rzeczy: biżuterię, kosmetyki oraz słodycze. Moi rodzice decydują o kupnie ubrań oraz droższych rzeczach. Ja najczęściej kupuję w Biedronce, ponieważ mam ją po drodze ze szkoły. Pozdrawiam, Ania
Przepraszam za dygresje, ale skoro nie potrafisz sama napisać listu, to dlaczego chcesz użyć skomplikowanych konstrukcji. Staraj się używać jak najprostszych zdań, unikniesz błędów.
A Twój list nie jest w cale taki trudny jakby się mogło wydawać, wystraszy minimalnie go przerobić.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie