Krótkie opwiadanie o Szwajcarii- potrzebne tłumacz

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Szwajcaria jest państwem federacyjnym leżacym w Europie Zachodzniej. Jest państwem neutralnym od 1815 roku kiedy odbył się kongres wiedeński.Powierzchnia Szwajcarii to 41 290km2. Szwajcari sasiaduje z Ausrią, Francją, Lichtensteinem, Niemcami i Włochami. Stolicą szwajcarii jest Berno. Do państwa należy 26 kantonów. Szwajcaria jest krajem wielonarodowościowym.Zyje tu 7,6 mln ludzi. Prawie 2/3 szwajcai to tereny górzyste. W szwajcaii jest wiele wspaniałych widoków i ciekawych miejsc. WIelu turystów odwiedza szwajcarię. W państwie tym sowoje siedziby ma wiel światowych banków.
Bardzo proszę o przetłumaczenie tego tekściku. Raz mi bardzo pomogliście i liczę na to, że tym razem też tak bedzie :P
pomóżcie mi...ja musze jeszcze sie tego na pamięć nauczćna jutro :(
a niemiecki nie jest moją mocną stroną

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie