Tłumaczenie -wos !!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo proszę o przetłumaczenie artykułów na Wos . Przetłumaczyłam je na tłumaczu google,ale szczerze mówiąc brzmi to strasznie !!! Bardzo prosze !

7.05.2010 Dziennik łódzki
Zacznę od tego , że przeczytałam artykuł w Dzienniku Łódzkim, o małym schorowanym chłopcu , księdzu i katechetce. Przyznam, że nigdy nie przypuszczałam, że będę zmuszona zabrać głos w takiej spawie. Jest mi wstyd, że zaliczam się do grona osób wierzących, skoro tak bezdusznie postępują ci , którzy powinni naśladować Chrystusa i którzy swoim postępowaniem powinni dawać przykład innym. Proszę księdza co ksiądz osiągnął upokarzając małego chłopca?. Czy przez tą krzywdę jaką ksiądz wyrządził choremu dziecku , czuje się ksiądz spełniony jako duszpasterz?
Nie znam rodziny tego dziecka. Jestem osobą świecką nie pozbawioną wad, ale nigdy nie potrafiłabym skrzywdzić słabszego. Tego uczyli mnie wspaniali Księża na lekcjach religii prowadzonych jeszcze w kościele. Chciałabym dowiedzieć się od księdza jak czuje się człowiek który powinien uczyć miłosierdzia i zarazem być miłosierny i który tak bardzo skrzywdził dziecko

08.05.2010 Dziennik łódzki

Razem z moim wujkiem( brat dziadka) komentowaliśmy ten artykuł. Wujek zna się na komputerze i zna rosyjski. Weszliśmy na stronę lifenews.ru i tam jest ciągle temat o ujawnieniu dokumentów podpisanych przez Stalina et consortes. I do tego ok.150 komentarzy internautów! Oni nie dyskutują już o tragedii ofiar ani mega-historycznym kłamstwie; wyciągają podejrzenia, że to kolejna fałszywka Polaków, żeby zedrzeć z Rosji sądowe odszkodowanie - 4MLD dolarów no i chcą odebrać chleb emerytom - wdowom i sierotom po Wielikoj Otieczestwiennoj Wojnie. U nas wzruszają się 'autorytety moralne' nad Wielką Przemianą Duchową Rosjan. Jednak to złudzenie politycznie sterowane. Dobrze że Miedwiediew mówi ale w powszechnej umysłowości rusko-sowieckiej zmienić coś jest bardzo ciężko!

12.05.2010 Dziennik łódzki

Jaka musiała być prędkość jeśli przeleciał przez tyle pasów ? co tu mówić o hamulcu szynowym, gdy nie zna się podstawowych zasad bezpieczeństwa. znowu zacznie się dyskusja na temat szkolenia, tym razem, motorniczych. Dawno temu w Poznaniu, też był podobny wypadek, tyle, że motorniczy przejechał przez zwrotnicę, która normalnie zawsze była w pozycji na wprost, nie miała w ogóle systemu automatycznej zmiany. tam zjeżdżało się do starej zajezdni, poprzednik jej nie przestawił. też naruszenie elementarnych zasad bezpieczeństwa, tyle, że MPK skasowało tramwaj, zanim zajęli się nim biegli, a motorniczy tłumaczył się, że hamulce zawiodły. to była stara N105, hamulce miała, jakie miała. Może tu też nie wyhamował?

14.05.2010 Gazeta Wyborcza

Międzynarodowa Nagroda Karola Wielkiego została ustanowiona w Akwizgranie po II
wojnie światowej i przyznawana jest corocznie od 1950 wybitnym osobistościom i
instytucjom za zasługi w promowaniu pokoju i jedności w Europie. Gratuluje panu Tuskowi ,ale według mnie tak samo zasłużył nasz premier na tą nagrodę jak Obama na nagrodę Nobla.

26.05.2010 Dziennik łódzki

Może w końcu zamiast eskalacji siły policja będzie pomagać społeczeństwu w różnych jego wymiarach. Najwyższy czas, ażeby człowiek bez względu na orientację, światopogląd, osobowość miał poczucie pełnego bezpieczeństwa i wiedział, że jest w cywilizowanej części świata potrafiącej się komunikować.
A, co to Wos? Czy to dla mnie bardzo-bardzo wazne? Wos ist dos?
Pokazac niemiecka wersje..... Ale nie Gugla, bo nikt nawet ogonem nie ruszy!
Moje przemyslenie: skoro sie bierzesz za takie trudne teksty, to poziom powinienBY BYC wyzszy niz "trampkarze".
Bongo, u made my day :D
Wos ist dos? :D:D

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia