List do rodziców koleżanki

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1-30 z 37
poprzednia |
Witam.Proszę o napisanie listu na temat:

"Mam przekonać rodziców koleżanki do tego żeby pozwolili nam razem jechać na wakacje. Przedstawić nasze plany i poprosić o wyrażenie zgody, zaproponować termin i sposób dostania się na miejsce, warunki mieszkaniowe i żywieniowe,sposób spędzenia czasu i towarzystwo."

Proszę o szybką odpowiedz.Z góry Dziękuje!
Spróbuj ich najpierw przekonać po polsku. Przecież umiesz przykonywać.
Drodzy rodzice Kasi,
Mam na imię Bartek.Kasia jest moją przyjaciółką i chcemy razem spędzić wakacje.
Planujemy pojechać pociagiem nad morze.Spać będziemy u mojej cioci,więc napewno nie bedziemy głodni.
Chcemy pojechac tam 1 lipca i zostać tam tydzień.Będziemy pływać w morzu, chodzić na spacery,opalać sie.
Napewno bedziemy sie dobrze bawić.
Mam nadzieję że Kasia może jechać ze mną.To wszystko co chciałem napisać,proszę o szybką odpowiedź.

Z poważaniem, Bartek

Wersja po polsku.Proszę o przetłumaczenie.Chodzi mi o to,aby to było napisane dość prostymi słowami.
Ten list to kompletna hipokryzja. Przecież każdy normalny rodzic i czytelnik tego listu wie, że będziecie sobie robić bara-bara. Trzeba więc otwarcie napisać, co będziecie robić. Czy ty myślisz, że wystarczy napisać tylko to, że będziecie się dobrze bawić? Za mało. Więcej szczegółów. Zadziałaj na wyobraźnię rodziców. Zagwarantuj im, że po wspólnych wakacjach będą dziadkami i że będziecie się cieszyć z nowego członka rodziny. To ich napewno ucieszy. No to do roboty!
Hmm to jest jako zadanie domowe :D Także wole tak śmiało nie pisać.
Bongo, masz fana jak widzę :D
Krótki OT: masz na imię Marcin?
bongo RLZ! Nie pyskuj! To wcale nie jest przekonywujące, co napisałaś. To jest informacja z dziennika telewizyjnego, a nie przekonywanie. Rodzice muszą na to odpowiedzieć: Yes! Nasza córka może z tobą jechać!
BongoRLZ: dopisz koniecznie zdanie o tym, że Kasia będzie spać z ciocią :D
Mein Name ist Bartek.Kasia ist meine Freundin und wir wollen zusammen die Sommerferien verbrinngen.
dziewczyna - meine Freundin
przyjaciółka - eine Freundin von mir
no i co z tego
ktos sie tu niemieckiego nie uczy i glupoty jak zwykle wypisuje
Przecież te wasze wysiłki wcale bongoRLZ wcale nie interesują! Odwalcie mu robotę i wszyscy będą zawodoleni. Przecież ktoś mu musi tyłek uratować, c'nie? A bongoRLZ taaaaaak na was liczy...
Wir planen mit dem Zug ans Meer fahren.
powiedz tej osobie zeby sie pouczyla jezyka niemieckiego i pozniej dawala komentarze,miesza ludzim w glowach niepotrzebnie zabiera czas i permanentnie przeszkadza,
napisala co wiedziala a ze bez sensu to inna sprawa
Kasia wird mit der Tante schlafen, die in den nachfolgenden neun Monaten ein Kind von mir bekommt, ich schwöre es!
Wir werden bei meiner Tante übernachten und dort bekommen wir alles was wir brauchen.
Chyba przez 20 lat zapomniało ci się co znaczy w Polsce "przyjaciółka".
Wir wollen schon am ersten Juli für eine Woche wegfahren.
verpisst dich
Wenn wir bei der Tante beischlafen, werden wir sehr leise sein müssen, da die alte, paranoide Huddel alles hört, was im Haus passiert. Und das eben soll unser süßes Geheimnis bleiben.
Kulturalnie, babo. Potrafisz tylko psioczyć, a jak się okazuje, że nie masz racji zmywasz się po angielsku. Kulury trochę.
diego-babo! Ile razy mam powtarzac, ze wir hier keine Piste haben und können uns destorwegen gar nicht nicht verpissten!
Fans gerne willkommen, aber fleissig müssen sie sein.
Ciekawostka lingwistyczna: moi Niemcy mowia: zmywac sie po francusku. Co ty na to diego-babo?
Diego zaraz ci powie, ze takiego czegos w nie-mieckim nie ma, bo ona korzysta z lümütüd edition.
Eventüll hascht recht... hyhyhyhy...
Alles,aber wirklich alles, was wir uns vorgenommen haben sind lange Spaziergänge und Schwimmen im Meer.
Ich werde auf Kasia gut aufpassen und ich versuche die Zeit angenehm wie möglich zu gestalten.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego