Werbebrief - pomocy...

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Moi drodzy,
jestem w kropce. Muszę napisać list reklamowy o mojej szkole. Napisać, że przykładowo w centrum miasta, że organizuje dużo imprez, posiada sale informatyczne, jest czysta itd.
Nie mam jednak pojęcia jak to powinno wyglądać. Tylko proszę, nie podawajcie mi odnośników do stron, gdzie ogólnie jest scharakteryzowany list reklamowy. Przejrzałam to i nadal... wielkie nic.
Jeżeli nie po niemiecku, to chociaż po polsku proszę o napisanie listu reklamowego dot. szkoły.

PILNE
http://www.werbebriefe.com/beispiele_werbebriefe.htm
http://de.wikipedia.org/wiki/Werbebrief
dzięki, nic z tego nie rozumiem...
Może pomoże mi ktoś, kto rozumie o co proszę?

Mokotow! ratuj! :(
Znaim przyjdzie Moko, to popracuj i nie wypisuj tutaj bzdur! Czego spała tak długo? Musiała grać w piłę?
Okej, już się przebudziłam i wpadłam na jakiś tam pomysł.
Prywatnie przesłałam, proszę o sprawdzenie.
a komu przesłałaś? Mokowi na Elbę? (ze mną musisz uważać, bo ja tylko narzekam, przecież wiesz)
Cytat: bongo-bongo
a komu przesłałaś? Mokowi na Elbę? (ze mną musisz uważać, bo ja tylko narzekam, przecież wiesz)

zu viel Gelbwurst gefressen?:)
Sehr geehrte Damen Und Herren,
ich vorstelle Ihnen heute meine Schule. Sie heiBt Stefan Żeromski.
(lepiej by brzmiało imienia Stefana Żeromskiego, ale nie wiem jak napisać)
Meine Schule is groB. Sie befindet sich in zentrum Stadt. Das ist eine Schule mit Tradition und sie ist von einem haben Niveau bekannt. Wir haben Sporthalle, eine Bibliothek, zwei Informatiksaalen und gut Ausstattung in der Klasse. In der Schule ist Ordnung. Die Ausfluge und Veranstaltungen sind hier oft organisieren. In der Schule sind auch viele Interessenzirkel. Die Stimmung herrschet hier sympathisch. In der Schule unterrichten gute Lehrer. Sie sind sehr nett und behilflich.
Ich empfehle herzlich meine Schule.
Mit freundlichen GruBen
Die Schulerin
Cytat: dociekliwy19

zu viel Gelbwurst gefressen?:)
Znowu ci się wątki pojebały, dociek? Za dużo pifska.
Ale żeś sprawdził...
Tylko na jedną osobę można tu liczyć w stu procentach.
Temat zamknięty.
Nie masz gwarancji na nic w forum. Myślisz, że, gdy TYYY komuś coś przez PW wyślesz, to od razu urwie sobie tyłek z radości i zacznie poprawiać, jak szalony? Jeśli tak myślisz, to musisz wziąć Lebensrisiko pod uwagę. Twój tekst, to nic specjalnego. A gdybyś ruszyła własną dupkę, to i sama być to zrobiła. Na przykład: szkoła imienia Zeromskiego
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=imienia&in=&kbd=pl&l=depl
Ha?
To się gapisz, co?
O reszcie nie piszę, bo mam fajny film w telewizji.
Skoro tu weszłam to oznacza, że potrzebowałam pomocy.
Nie potrafisz/ nie zamierzasz jej udzielać to się nie wypowiadaj, bo jak sam twierdzisz strata czasu.
Takie niszowe wywody możesz mówić do siebie, oglądając tv - z której jak widać, wiele korzystasz.
House'a się naoglądałeś? Przykro mi. Lustro "cię" wesprze.
Cytat: psycholkaa
Skoro tu weszłam to oznacza, że potrzebowałam pomocy.

z takim nikiem to tylko pomocy psychiatry potrzebowałaś
psycholkaa, rusz własną dupkę. Umiesz liczyć? Licz na siebie. A na tym poziomie, to je ciebie bardzo proszę. Przecież ty nawet nie umiesz mojej odpowiedzi odczytać. Dr. House? Toż to przeżytek!
Kolejny się odezwał,
co pomóc nie potrafi tylko warczeć.
Dobra bongo, daj już spokój.
Chciałeś się popisać i nie wyszło. Ja tu nikogo na siłę nie trzymam.
Myślałam po prostu, że skoro się wypowiadasz w moim temacie to masz coś do zaoferowania.
Nie?
To dziękuję za wpółpracę. I nie graj mi na nerwach.
Nie mam nigdy nic do zaoferowania. A twoja łaska i tak na próżno. Pisałem: rusz swoją dupkę? No, to rusz. ja tu jestem wieczny. To ty tylko się wcinasz z pierdołami i pyskowaniem.
:)
Cytat: psycholkaa
Kolejny się odezwał,
hey, dupeczko! Tamod to nie jakiś "kolejny". Upraszam o szacunek. Nie znasz przepisów? To się zapoznaj! "Kolejna" to ty jesteś. herrgottnei!
edytowany przez bongo-bongo: 17 paź 2010
@psycholka

masz poczte!
Bongo-bongo,
uważaj bo twoja zajebistość razi po oczach
i "dupeczki" się odwrócą. Wtedy zostanie ci tylko Tamod.
edytowany przez psycholkaa: 17 paź 2010
Grzeszysz, dziewico. Oj, jak grzeszysz. A Pan Bóg nie grzmi...
Odrobił japa lekcje za ciebie? Dzielny wojak Szwejk!
Nie odrobił, bo odrobione już dawno.
Ale za to konkretnie dał, co miał. Przyda się dodatkowe info.

Ze mnie taka dziewica, jak z ciebie prawiczek.
Dobranoc, mokrych snów.
Jasne, dał, co miał... A ty sama odrobiłaś? Nie wierzę, bo mi za dużo pyskujesz. taki mądry to jest tutaj każdy, bo nie idzie sprawdzić. Co ty wiesz o mokrych snach? He?
@at

Ich habe ihr tatsächlich nichts geschrieben, ich habe ihr nur ein Dokument (Duden - Briefe Gut Und Richtig Schreiben.pdf) per Mail geschickt, damit sie es für später hat. Das war's. ;-)
http://www.docstoc.com/docs/38593741/Duden---Briefe-gut-und-richtig-schreiben
Dla wszystkich innych. Nawet nie trzeba downloadować!
hey, dupeczko! Tamod to nie jakiś "kolejny". Upraszam o szacunek.

Przed psycholką obronię się sam (im Bett sind solche Mädels wirklich wild).
Dobrze, że tylko warczycie, na szczekanie ciężko znaleźć kontrargumenty.
Ot, uparta bździągwa, ale naszlifowała niemieckiego, dass die Schwarte kracht.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego