Moja ulubiona ksiażka

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Najchętniej czytam kryminały. Kocham je czytać. Obecnie czytam lekturę szkolną- Potop. Nie polecam tej książki nikomu, ponieważ jest bardzo długa i nudna. Kupuję książki przez Internet, czasem w Księgarni. Najczęściej wypożyczam je z biblioteki. Moją ulubioną autorką jest Agatha Christie. Przeczytałam wszystkie jej kryminały. Moją ulubioną powieścią jest Zabójstwo Rogera Ackroyda, ponieważ ma ciekawe i oryginalne rozwiązanie.. Mordercą okazuje się narrator.

Proszę serdecznie o przetłumaczenie na j. niemiecki :) W czasie perfekt
A, co to perfekt? Podasz jakiś kąkretny przykład może. Jakieś pomysły? Jakieś linki? Albo coś w podobie na to? In etwa?
I tutaj przyznaje się bez bicia jest błąd- perfekt to czas przeszły. Niemieckiego uczę się pierwszy rok, a jest w klasie z kontynuacją i sobie nie radzę.
No, to zasuwaj. Jak jest:
najchętniej
ja czytam
kryminały.
Na pewno masz jakiś słowniczek, bo te zdania są cholernie skomplikowane. Uwaga! Warning!
Gern, Ich leise, Kriminalromane. Ja nie powiedziałam, że nie chcę pomóc, dlatego proszę grzeczniej.
Cytat: dgszkjf
Gern, Ich leise, Kriminalromane. Ja nie powiedziałam, że nie chcę pomóc, dlatego proszę grzeczniej.
Lepeiej nic nie mów. Nie proś grzeczniej i nie pomagaj. Myśl.
Chętnie, chętniej, najchętniej. Leise = cicho!
Masz jaki słownik, czy nie?
Warning przed drugim zdaniem. Potwoooornie trudne! U r good in english?
Löschen Sie den bereits enthaltenen Beispieltext im Texteingabefeld. Schreiben oder kopieren Sie Ihren Text hinein und starten Sie die Online-Rechtschreibprüfung.

Zur Erläuterung der Korrekturen klicken Sie mit der linken Maustaste auf die angezeigten Links. Die Textmenge ist zum Testen auf ca. 1 Seite (entspricht ca. 1 600 Zeichen) begrenzt.
Am liebsten habe ich Kriminalromane gelesen. Ich habe ­sie zu lesen geliebt. Zurzeit habe ich eine ­Schullektüre- der Sintflut gelesen. Ich habe niemandem dieses Buch empfohlen, weil es sehr lang und langweilig gewesen ist. Ich habe Bücher über das Internet oder manchmal in der Buchhandlung gekauft. Die meisten haben sich aus der Bibliothek Bücher geliehen. Mein Lieblingsautor ist Agatha Christie gewesen. Ich habe alle ihre Krimis gelesen. Mein Lieblings-Roman ist Murder of Roger Ackroyd gewesen, weil in diesem Roman interessante und originelle Lösung dargestellt ist. Der Narrator hat sich als der Mörder entpuppt.
More glue!
Nareszcie ktoś mnie tutaj serdecznie pozdrawia. A ja taki samotny!
Aus den privaten Annalen der bongo-SPAM's:
Cześć
Masz jakiś problem ze mną ? O moim języku angielskim możemy porozmawiać w prywatnych wiadomościach, jeżeli Cię to tak interesuje. Jeżeli nie chcesz pomóc w moim temacie to nie pisz w ogóle. Pozdrawiam serdecznie
forumgeist podjarałeś się ?
Yepp! Und ist dadurch dein Deutsch besser geworden?
czego wy się tak kłócicie
Wpadnij za tydzień. Będzie lepiej. Ist dein Deutsch wirklich besser geworden? Fasolo? Dupkę ruszyć! I to własną!
no forumqeist staram się ale czasem nie ma na to czasu bo tyle tego wszystkiego trzeba ogarnąc moze cos mi polecisz
Cytat: fasolka465
no forumqeist staram się ale czasem nie ma na to czasu bo tyle tego wszystkiego trzeba ogarnąc moze cos mi polecisz
Ciekawocha. Nie masz czasu, ale wpisujesz tematy od siebie, które są zywykle nie 100%-owe, jak za każdym razem sama podkreślasz. Na co ty masz w ogóle czas? Mnie się wydaje, że na pyskowanie, to masz dużo czasu.
dgszkjf: Nie wiem, na ile zalezy ci na poprawnosci tego tlumaczenia, ale powyzsze zawiera kilka usterek, poza tym jest niezle. Calkowicie poprawnie wyglada tak:

Am liebsten habe ich Kriminalromane gelesen. Ich habe es geliebt, ­sie zu lesen. Zurzeit habe ich die ­Schullektüre "Potop" gelesen. Ich habe dieses Buch niemandem empfohlen, weil es sehr lang und langweilig gewesen ist. Ich habe Bücher über das Internet oder manchmal in der Buchhandlung gekauft. Am häufigsten habe ich sie aus der Bibliothek geliehen. Meine Lieblingsautorin ist Agatha Christie gewesen. Ich habe alle ihre Krimis gelesen. Mein Lieblingsroman ist Murder of Roger Ackroyd gewesen, weil in diesem Roman eine interessante und originelle Lösung dargestellt ist. Der Narrator (lepiej: Erzähler) hat sich als der Mörder entpuppt.
ja ci powiem ze ucze sie na bledach bo tak jest najlepiej
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa