ksiażki

Temat przeniesiony do archwium.
Witam proszę o pomoc w tłumaczeniu na język niemiecki następującego tekstu.

Najchętniej czytam kryminały. Kocham je czytać. Obecnie czytam lekturę szkolną- Potop. Nie polecam tej książki nikomu, ponieważ jest bardzo długa i nudna. Kupuję książki przez Internet, czasem w Księgarni. Najczęściej wypożyczam je z biblioteki. Moją ulubioną autorką jest Agatha Christie. Przeczytałam wszystkie jej kryminały. Moją ulubioną powieścią jest Zabójstwo Rogera Ackroyda, ponieważ ma ciekawe i oryginalne rozwiązanie.. Mordercą okazuje się narrator.

Niestety nie umiem gramatyki, dlatego tłumacz google odpada. Będę bardzo wdzięczna :)
A czemu odpada? Przecież on jst zwykle taki dobry. Wie manche meinen. Woher weisst du es? W gramatyce jest Gugiel super. On zna przynajmniej wszystkie pasujące rodzajniki.
edytowany przez forumgeist: 06 lis 2010
Nie ufam mu ;p z angielskiego jestem dobra i sprawdzałam tłumacza Google- gramatyka leży. Gramatyki niemieckiego nie umiem i nie chcę stworzyć sytuacji, że będę bezwiednie mówiła Kali jeść, Kali pić :)
Naprawdę nie chesz takiej sytuacji stworzyć? Jaką byś chciała stworzyć? Odrobimy za ciebie i po zabawie? Po co ci niemiecki. Walnij po angielsku i przewal to na niemiecki. Google for president!
Przypominam, że jesteśmy na forum- pomoc. Nie chcesz pomagać, to nie pisz i tyle. Nie mam ochoty prowadzić z Tobą głębszej dyskusji skoro nie chcesz pomóc.
Am liebsten lese ich Krimis. Ich liebe es, Krimis zu lesen. Zur Zeit lese ich die Schullektüre "Potop". Ich kann das Buch nicht weiterempfehlen, weil es sehr dick und langweilig ist. Ich kaufe Bücher im Internet und manchmal in der Buchhandlung. Am häufigsten leihe ich sie in der Bibliothek aus. Meine Lieblingsautorin ist Agatha Christie. Ich habe alle ihre Krimis durchgelesen. Mein Lieblingsroman ist "Zabójstwo Rogera Ackroyda", weil er eine interessante und originelle Lösung darstellt. Der Erzähler stellt sich als der Mörder heraus.
Cytat: dociekliwy19
Am häufigsten leihe ich sie in der Bibliothek aus. ... Ackroyda[[/b]/quote]
Fett ist nicht in Ordnung.
edytowany przez forumgeist: 07 lis 2010
Cytat: forumgeist
Cytat: dociekliwy19
Am häufigsten leihe ich sie in der Bibliothek aus. ... Ackroyda[[/b]/quote]
Fett ist nicht in Ordnung.

Kläre alle auf! Vergiss aber nicht, dass es hier nicht um das Srongische, sondern um das Deutsche geht.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego