Tłumaczenie !! Bardzo ważne ! Mało czasu...

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1-30 z 38
poprzednia |
Bardzo proszę o szybkie tłumaczenie poniższych punktów. Jest to bardzo pilne. Dodam iż słyszałem wiele dobrego na temat tego forum i mam nadzieję że się nie zawiodę. :)))

1.W Święta Bożego Narodzenia najlepsze jest to, że dostaje się prezenty.
2.Najchętniej w Święta Bożego Narodzenia jem barszcz i kapustę z grzybami
3.Moim zdaniem Święta Bożego Narodzenia stały się zbyt komercyjne. Ludzie przywiązują zbyt dużą wartość do pieniądza.
4.Najgorsze w Święta Bożego Narodzenia jest to, że nie można opanować się od jedzenia.
5.Spędzam święta z rodziną. Tradycją, która jest pielęgnowana jest uczestnictwo w mszy świętej o północy.
6.Jaki jest sens Świąt Bożego Narodzenia(w tym miejscu proszę o odpowiedzenie na to pytane po niemiecku)
7.Ostatni idealny prezent jaki dostałem to ksiązka z rozmówkami niemieckimi. Idealny prezent jaki podarowałem były bilety na koncert U2.
8.Moja ulubiona kolęda to cicha noc
9.W Święta będę duuuuuuuuużo jadł i śpiewał kolędy.
10. Rok temu spędziłem święta u babci. To były moje pierwsze święta poza domem.
11.Chciałbym dla mojej rodziny na prezent przygotować pyszne ciasto
ja tez slyszalam o tobie i wiem ze najpierw sam przetlumaczysz
Cytat:
6.Jaki jest sens Świąt Bożego Narodzenia(w tym miejscu proszę o odpowiedzenie na to pytane po niemiecku)

jak na sprawdzianie jakimś :)
weź napisz coś po swojemu chociaż, żeby był pomysł na to zaadanie/zdania, bo tak to idziesz totalnie na łatwizne ;)
Bedeutung der Feier der Geburt des Kindes Jezu: fressen, fressen, fressen.
To są takie moje trochę propozycję... z pewnością jest mnóstwo błędów, ale myślę że mi pomożecie. Takie małe info :) - Na jutro muszę to mieć.

1. An Weihnachten das Schönste ist das, dass man Geschenke bekommt.
2. Am liebsten esse ich zu Weihnachten Rote-Bete-Suppe mit Teigtaschen und Kohl mit Pilze
3. In meiner Meinung Weihnachten ist zu kommerziell. Menschen .....??????
4. In meiner Meinung das Schlimmste an Weihnachten ist das, dass nicht man des Essens enthalten kann.
5. Ich verbringe Weihnachten mit meine Familie. Tradition pflegen ist das, dass wir an der heiligen Messe teilnehmen.
6.
7. Das letze "perfekte" geschenk das ich bekomme war ____________. Das letze "perfekte" geschenk das ich geschenk war_____________
8. Mein Lieblingweihnachtslied ist Stille Nacht
9. Ich werde zu Weihnachten mit großem Appetit essen und weihnachtslied singen.
10. Im Vorjahr verbringe ich Weihnachten bei Oma. Das war meine erste Weihnachten außer Haus.
11. Ich wolle fur Geschenke fur meine Familie lecker Kuchen verbringen.

Jestem nogaz niemieckiego :) Bardzo proszę się nie śmiać :) I BARDZO proszę i szybką odpowiedź
Mann, czy ty jesteś pewny, że my tu pół niedzieli czekamy, jak Marylka na Jezusa, aż ty wreszcie te twoje pilne jęczenie łaskawie opublikujesz? I poganiasz jeszcze cały czas, że coś musisz mieć? Jesteś przekonany, że wszyscy mają niedziele na twoje przespane tygodnie? Gdzieś ty był tak pilnie przez cały weekend? Na pewno miałeś też pilne sprawy, albo ci się tramwaj spóźnił. Jesteś jedyny na świecie z pilnością, a na forum to siedzą tylko typki, co czekają na odrobienie lekcji za ciebie?
Opamiętaj się. Nawet nie chce ci się rzeczowników wpisać dużymi literami...
Ohh no szczerze przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem. Tak, masz racje, jednak nie potrzebnie jest od razu wyskakiwać z pyskiem...
Nikogo tu nie uraziłeś. Ty się tylko sam niezdrowo podniecasz. Spoko. Jedynie poganianie i "szybkowanie" i takie te, to sobie możesz darować, albowiem wszyscy chcą tu bardzo szybko. Wszyscy potrzebują pomocy i wszyscy są nogami z niemieckiego. Nie jesteś jedyny. Forum, to nie biuro usługowe. Dostaniesz punktualnie: wcześniej, czy później.
A lekcje odrabia się nie w tramwaju, lecz tego samego dnia po przyjściu ze szkoły do domu. a nie w niedzielę, gdy każdy leży jeszcze na kanapie nachlany piwskiem i gapi się w telewizor. Ist das klar?
Cytat: hammel
gdy każdy leży jeszcze na kanapie nachlany piwskiem i gapi się w telewizor.

Du hast gerade meinen Sonntag beschrieben.
Bist du ein Hellseher?
Cytat: Tamod
gdy każdy leży jeszcze na kanapie nachlany piwskiem i gapi się w telewizor.

Du hast gerade meinen Sonntag beschrieben.
Bist du ein Hellseher?

na tym forum sa tylko piwosze ktorzy czasami od niechcenia komus lekcje odrobia a ja tez pije piwo ale nie w kazda niedziele a potem leze nie na sofie tylko pod sofa
Hej, people! Ja tylko psizę o sobie, przecież wszystkie pokemony o tym wiedzą (łącznie z Lukarem Pokemońskim, który co i rusz wywala moje wpisy, nie mówiąc ani słowa, że wywalił) i zawsze te pokemony mi to rzucają w oczy, jakby to było przestępstwo. Nie rozumiem, co oni mają do mojego piwa w niedzielę? Ja przez cały tydzień odrabiam pilnie moje lekcje. Zapierdzielam, jak nasza szkapa (w moim wieku to jest Leistung eines Rennpferdes! łączy się z Dativ, czy Preservativ?) a w niedzielę drapię się tylko rozkosznie po jajku. Przemiennie, bo mam jeszcze dwa zusammen. Pan Bóg też przecież odpoczywał w niedzielę...
btw. Hellseher = ich sehe dem hellen Hefeweizen zu.
Hej, people! Ja tylko psizę o sobie, przecież wszystkie pokemony o tym wiedzą (łącznie z Lukarem Pokemońskim, który co i rusz wywala moje wpisy, nie mówiąc ani słowa, że wywalił) i zawsze te pokemony mi to rzucają w oczy, jakby to było przestępstwo. Nie rozumiem, co oni mają do mojego piwa w niedzielę? Ja przez cały tydzień odrabiam pilnie moje lekcje. Zapierdzielam, jak nasza szkapa (w moim wieku to jest Leistung eines Rennpferdes! łączy się z Dativ, czy Preservativ?) a w niedzielę drapię się tylko rozkosznie po jajku. Przemiennie, bo mam jeszcze dwa zusammen. Pan Bóg też przecież odpoczywał w niedzielę...
btw. Hellseher = ich sehe dem hellen Hefeweizen zu.

a najgorsze ze to byl themat o moim kocurku i tego lukarowi nie wybacze
Das Thema war wahrlich ruehrend.
Czy mógłbym prosić o pomoc .. pomijająć pogaduszki :D
Nie widzisz, ze temat przepalony? za dlugo marudziles. Tak to jest w forumach.
Cytat: ddarek1994
Czy mógłbym prosić o pomoc .. pomijająć pogaduszki :D

ok poczekaj troche musze jeszcze jednego pokemona obslizyc i z hummelem sie jeszcze uzerac o moj karton
..a on czeka...Duzych liter w rzeczownikach nie poprawi za cholere. Caly dzien mial na to czas, ale to podobno strasznie pilne, wiec lepiej poczekac. Diego przyjdzie i wyruwna.
edytowany przez hammel: 20 gru 2010
..a on czeka...Duzych liter w rzeczownikach nie poprawi za cholere. Caly dzien mial na to czas, ale to podobno strasznie pilne, wiec lepiej poczekac. Diego przyjdzie i wyruwna.

zostaw mi dziecko w spokoju i moj karton tez
Jestem w 1 klasie liceum, i pierwszy rok uczę się niemieckiego z którym nie miałam styczności. Mam do opisania obrazek (zaraz napiszę co na nim widzę) proszę go opisać, takim prostym językiem ... żebym wiedziała o co dokładnie chodzi:) a więc ;

Na zdjęciu widać dziewczynę która jedzie na rowerze, na głowie ma kask. Jest lato, i jest ciepło. Widać też drzewa. Dziewczyna jest wesoła.

I trzeba odpowiedzieć na pytania (kompletnie nie wiem co nawet znaczą):

1. Was meinst du, macht dem Madchen das Radfahreb SpaB? Warum (nicht)?
2. Wie verbringst du deine Freizeit, eher aktiv oder passiv? Warum?
Od ilu godzin uczysz sie tego wspanialego jezyka?
nie godzin, jakieś 2 miesiące bo doszedł mi cholerny niemiecki..
miło, bo z cyferek i literek przechodzimy do opisu obrazków .....
ach, to jestes w 3-ej klasie podstawowki? To dobrze.
btw. odpowiedz byla falszywa.
edytowany przez hammel: 20 gru 2010
wtf?
fdz
An Weihnachten ist das Beste daran, dass man Geschenke bekommt.
Cytat: eloszq
wtf?

co to znaczy wtf
2. Am liebsten esse ich zur Weihnachten Rote-Bete-Suppe mit Teigtaschen und Kohl mit Pilzen.
Meiner Meinung nach ist Weihnachten zu kommerziell geworden.
Die Menschen legen zu viel Wert aufs Geld.
Das Schlimmste an Weihnachten ist, dass man sich beim Essen nicht beherrschen kann.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 38
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia