Prosze o pomoc w napisaniu listu!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Przed kilkoma laty korespondowalas z kolezanka z niemiec. pozniej znajomosc sie urwala. napisz teraz do niej list, a w nim;
-zapytaj czy kolezanka cie pamieta,przypomnij okolicznosci nawiazania kontaktu
-wyraz zal z powodu zerwania kontaktu i zaproponuj odnowienie znajomosci
-poinformuj kolezanke o zamiarze studiowania germanistyki oraz o planowanej wycieczce do niemiec
-zaproponuj spotkanie

prosze o pomoc bo ja juz ten list napisalam jednak pani profesor stwierdzila ze jest do bani i ze mam napisac go jeszcze raz a ja juz lepiej nie umiem. dodam ze ma on miec od 120 do 150 slow. bo moj mial ok.90 i to go odrazu zdyskwalifikowalo. prosze o pomoc. bardzo.
Znaczy, że mamy to wszystko spłodzić na nowo i jeszcze liczyć wyrazy?
Podaj tę, przez Pania profesor, zdyskwalifikowaną pracę, dodaj kilka ładnych, gramatycznych zdań. Dolej wody i jakoś pojedzie.
Nie mam jej bo Pani profesor te prace zabiera... Pozatym gdybym umiala dodac kilka ladnych zdan to wcale bym tu nie pisala. Nie lubie i nie umiem niemieckiego i jest mi on do niczego nie potrzebny. czasem tak bywa ze jeden jezyk sie umie i lubi a drugiego juz nie... dlatego prosze o pomoc...
Jesteś we właściwym dziale. Jedyny hak - my wszyscy lubimy niemiecki.
milo mi, bardzo sie ciesze... wlasnie usiadlam do tego listu i przedstawiam swoje wypociny... akcja zaczyna sie gdy braknie mi jakiegos slowa i nie mam czym skleic zdania. prosze o pomoc. ta praca jest na jutro.jak jej nie zalicze to bede miec 1 na koniec... to dla mnie bardzo wazne.
Hallo Monika
Erniren Sie mich?
Ich heiße Agata. Ich komme aus polen. Es tut mir leid dass ich Dir so lange nicht mehr geschrieben habe. Es ist sehr lange her, dass wir voneinander gehört haben. Poznalysmy sie na jednym z portali spolecznosciowych. Zainteresowalo mnie Twoje zdjecie na skalce wspinaczkowej bo sama lubie sie wspinac. Powiedz co u Ciebie? bo u mnie ostatnio duzo sie dzialo. W szkole mam duzo nauki. musze dobrze zdac mature bo mam zamiar studiowc germanistyke. W czerwcu wybieram sie na tydzien do Niemiec. Chce troche pozwiedzac. co powiesz na spotkanie? Mam Ci tyle do powiedzenia. Mam nadzieje ze znajdziesz dla mnie troche czasu. Liebe Grüße an Hans und Petter. Bitte richte ihnen aus, wie sehr ich sie vermisse. Ich freue mich, bald von Dir zu hören.
Mach's gut.
Herzliche Grüße,

to tyle.
Prosze o przetlumaczenie tego tekstu. to dla mnie wazne.
A moze jakas pomoc?
no?
btw. w tym dziale nie mogę, bo admin na mnie szczeka (i nie tylko na mnie)
edytowany przez irkamozna: 15 mar 2012
To gdzie w takim razie uzyskam odpowiedz na moje pytanie?
Cytat: agness454
A moze jakas pomoc?
Masz na myśli to właśnie pytanie?
Gupio ci teraz, c'nie?
hahahaha.... nie wiem dlaczego mami byc glupio... gdzie w takim razie moge zamiescic to zadanie domowe jakim jest list aby uzyskac pomoc?
pomoc czyli pomoc w napisaniu tego listu...
Po 4-ech dniach tu się wydarzyło mnóstwo rzeczy. Nie jesteś na bieżąco. Możesz dalej spać.
teraz tez mi policz dni... najlepiej gdybym sleczala nad ta strona godzinami i z uporem maniaka dodawala kolejne wpisy... a tak w woli scislosci to sobie poradzilam i na swoim koncie mam 5:) mozecie to usunac... pomocy nie potrzebuje:)
Pyskatych nie usuwamy. Zostaniesz tutaj do us...ej śmierci. Potem przyjdzie opis pokoju, zakupy w sklepie z butami, rezerwacja hotelu przez telefon i td.
Ale, skoro sobie i tak poradziłaś, to czego zawracasz jeszcze sempiternę?
Pani od Niemca ma tylko licencjat i sama nie wie, co postawić. A, gimbusy trzeba motywować dobrymi ocenami, nawet, gdy ony nic nie umiom.
Zal... ja juz pomocy potrzebowala nie bede a juz napewno nie od was...szczerze mowiac to poprostu mi sie nie chcialo tego pisac i szukalam kogos naiwnego zeby odwalil robote za mnie... nie znalazl sie wiec napisalam sama:) bo czasem znajduja sie tacy ktorzy maja orgazm gdy moga cos za kogos zrobic...no nic, znikam...
Cytat: agness454
szczerze mowiac to poprostu mi sie nie chcialo tego pisac i szukalam kogos naiwnego zeby odwalil robote za mnie

to było od początku wiadomo
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia