Cytat: bostonee
Cytat: gosia465
tak mi się wydaje, że coś koło tego by gadał niemiec, ale sama nie wiem. profesjonalne, a może i nawet dobre to pewnie nie jest. to by trzeba chyba niemcem się urodzić.
To ci się źle wydaje. Chyba że to byłby jakiś psychicznie chory niemiec albo niemiec z turcji lub z polski, gdzieś ze śląska albo spod lublina. To co napisałaś nie jest ani profesjonalne ani dobre. Jest po prostu do d... Żeby to dobrze napisać nie trzeba się urodzić niemcem, wystarczy się trochę, naprawdę troche nauczyć niemieckiego, co w twoim przypadku chyba jednak nie jest możliwe.
Jaki sens mają te pyskówki??? Bostonee - i Pan/i wbija się w ten rytm?? ...
Wiadomo: Zdanie zaczynamy od wielkiej litery 'Entschuldigung, dass....' Nie ma czegoś takiego jak 'Zu Heim'. [...] "Und dazu wartete ich nicht auf dich" - pozostają tylko znaki zapytania???? ('Miałem czekać aż wrócisz"- czyli tak żeśmy uzgodnili...- tej informacji brakuje) Meine neue-N Freunde (odmiana) haben mich ... eingeladen (raczej Perfekt), ponadto 'einladen zu' (zu einem/zum Basketballspiel). " Ungefähr UM XY - Uhr".
Czemu "ich ging".? Kiedy odbiorca wiadomości będzie ją czytał, piszący być może jeszcze " nie dojdzie".
Serdecznie ciepłe pozdrowienia Pani Gosiu