zaproszenie urodzinowe...

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Mam mały problem, bo mam jutro sprawdzian z niemieckiego. Jednym z pytan bedzie: Zapros swoja kolezanke/kolege na swoje urodziny (napisac zaproszenie), ale nie mam pojecia jak to zrobic, bo akurat ta lekcje niemieckiego spedzilam chora w lozeczku:( Pomoze mi ktos??
Przetlumaczylam kilka slowek:
z okazji urodzin-zum Geburtstag
7-go Maja-am sebte Mai (albo am, albo im) nie jestem pewna:(
zaproszenie-einladung
Pomoze mi ktos??zalezy mi na czasie, bo musze sie tego spiewajaco nauczyc...
Uwaga! Prosimy o NIE proszenie o odrobienie zadań domowych, tłumaczenia długich tekstów oraz inny prośb w których nie widać własnego wysiłku. Takie wpisy na ogół pozostają bez odpowiedzi. Zachęcamy jednocześnie do samodzielnej pracy i prośbe na forum o sprawdzenie - szansa na odzew forumowiczów jest wtedy nieporównywalnie większa :)
Ich lade dich sehr herzlich zu meinem Geburtstag ein. Die Geburtstagsparty mache ich am 7. Juli um 20 Uhr. Ich hoffe, dass du kommst. Ich habe alle meine Freunde eingeladen und wir werden uns bestimmt gut amüsieren. Ich freue mich auf unser Treffen! Viele Grüße!
Zapraszam cię bardzo serdecznie na moje urodziny. Imprezę urodzinową robię 7 lipca o godz. 20. Mam nadzieję, że przyjdziesz. Zaprosiłam wszystkich moich przyjaciół i na pewno będziemy się dobrze bawić. Cieszę się na nasze spotkanie! Pozdrawiam!
nio ja wiem, ale co ja mam napisac, skoro ja nie mam zielonego pojecia (a i nie jest to praca domowa bo cos z lekcji bym umiała) ale mnie na tej lekcji nie bylo i nawet nie wiem jak sie za to wziasc:( pomozcie troszke to ja sprobuje sama napisac, tylko jk i co??:(
Und? Tschüs Forum?
wielkie dzieki!! Zaoszczedziles/as mi wiele cennego czasu na szukanie po intrnecie przykladowych zaproszen:) Dzieki temu bede miala wiecej czasu na nauke na jutrzejsze dwa pozostałe sprawdziany (fizyka i historia:( ) WIELKIE DZIEKI!! Chociaz jedna osoba nie uznała mnie za oszustke ktorej nie chce sie odrabiac pracy domowej, co nia nie było:)
glaubst Du aah? Übrigens steht im Deutschen dieses Kürzel für "Wasserlassen" bei Kindern... :-)
mozesz pisac po polsku?? niemiecki mam od niedawna i wiesz....zdecydowanie lepiej mi idzie z angielskim
jezeli chcesz cos powiedziec to powiedz po polsku zeby Cie wszyscy zrozumieli....a nie grasz cwaniaczka umiejącego niemiecki lepiej niz inni (w co nie watpie)
Nie zwracaj na niego uwagi!
Lepiej ucz się do tych swoich sprawdzianów!
:-)
ja poprostu nie lubie osob ktore sie woża za wysoko, uwazajac ze inni sa gorsi....ahh"" mogl/moglabys mi podac swojego meila?? Dzieki za wszystko, ucze sie caly czas:)
ale Mokotow jest Niemcem.... :)
aah to co proponujesz to ignorancja w najgorszym tego slowa znaczeniu
na pewno masz rację, ale takie są realia szkoły i nowej matury :-(
ale po polsku umie:P i to całkiem dobrze:)
:-)
kto jak kto ale ja wiem jakie sa realia nowej szkoly :> za rok matura :>
robeciq ja juz Cie mialam okazje spotkac:) kilka dni temu pisałes mi pory roku po niemiecku:)
robeciq ja juz Cie mialam okazje spotkac:) kilka dni temu pisałes mi pory roku po niemiecku:) yhy i nie mam 16 lat (nick z dawien dawna:))
jhhjjhjjh
Zbliżają się moje urodziny... chciała bym zaprosic kilka znajomych na moje urodziny...niestety znam niemiecki zbyt którko aby potrafic przetłumaczyc list z zaproszeniem...proszę o pomoc!
treśc zaproszenia:
serdecznie zapraszam_________na moje 14 urodziny, które odbędą się dnia 13.10.2007 o godzinie_________na ulicy_________ .
Zbliżają się moje urodziny... chciała bym zaprosic kilka znajomych na moje urodziny...niestety znam niemiecki zbyt którko aby potrafic przetłumaczyc list z zaproszeniem...proszę o pomoc!
treśc zaproszenia:
serdecznie zapraszam_________na moje 14 urodziny, które odbędą się dnia 13.10.2007 o godzinie_________na ulicy_________ .
Temat przeniesiony do archwium.