Dobra witam wszystkich i o zdanie pytam mam troche napisane po niemiecku opis mojego pokoju, ale musze to napisać jak najłatwiej jak najmniej profesjonalnych słow używac inaczej mówiąc musi być to coś takiego:
Mój pokój jest duży, na środku leży dywan, na ścianach wiszą obrazy, i plakaty, po prawej stronie stoi komoda a po lewej stronie stoi biurko na środku stoi łożko a za łóżnkiem stoi wielka szafa na której stoi telewizor.
Mam ładne okna a na oknach stoją kwiatki, mój pokój jest pomalowany na żółto i bardzo ładnie wyglada jak się do niego wchodzi.
To chyba jak najporsciej bo ostatnio dałem jej prace ale kolezanka mi pomagała a baba powiedziała, że to nie ja pisałem bo za duzo słów było uzytych których niby nie znam ;( a jak jutro nie dostane za to przynjamnij 2+ to nie zdam mam poczatek za to :)))
Ale dalej już nie wiem:
Ich mochte in einem schonen Hasu mit einem Garten auf dem land. Ich mochte haben einem Hund und eine Katze. Ich wohne in einem Einfamilenhasu in stadt. In meine Hasu ist eine toilette, eine wohnzimmer, eine kuche, i dalej nie mam pomysłu to musi być z 8-10 prostych zdan pomożecie ?
Pozdrawiam