Opis pokoju ? Napisałem ale chyba źle :(

Temat przeniesiony do archwium.
Dobra witam wszystkich i o zdanie pytam mam troche napisane po niemiecku opis mojego pokoju, ale musze to napisać jak najłatwiej jak najmniej profesjonalnych słow używac inaczej mówiąc musi być to coś takiego:

Mój pokój jest duży, na środku leży dywan, na ścianach wiszą obrazy, i plakaty, po prawej stronie stoi komoda a po lewej stronie stoi biurko na środku stoi łożko a za łóżnkiem stoi wielka szafa na której stoi telewizor.
Mam ładne okna a na oknach stoją kwiatki, mój pokój jest pomalowany na żółto i bardzo ładnie wyglada jak się do niego wchodzi.
To chyba jak najporsciej bo ostatnio dałem jej prace ale kolezanka mi pomagała a baba powiedziała, że to nie ja pisałem bo za duzo słów było uzytych których niby nie znam ;( a jak jutro nie dostane za to przynjamnij 2+ to nie zdam mam poczatek za to :)))
Ale dalej już nie wiem:
Ich mochte in einem schonen Hasu mit einem Garten auf dem land. Ich mochte haben einem Hund und eine Katze. Ich wohne in einem Einfamilenhasu in stadt. In meine Hasu ist eine toilette, eine wohnzimmer, eine kuche, i dalej nie mam pomysłu to musi być z 8-10 prostych zdan pomożecie ?
Pozdrawiam
Mein Zimmer ist groß. Auf dem Fußboden liegt der Teppich. An den Wänden hängen die Bilder und die Poster. Rechts steht die Kommode und links steht der Schreibtisch. In der Ecke steht das Bett. Hinter dem Bett steht der Schrank. Auf dem Schrank steht der Fernseher. Mein Fenster ist schön und groß. Auf dem Fensterbrett stehen die Blumen.
Mój pokój jest duży. Na podłodze leży dywan. Na ścianach wiszą obrazy i plakaty. Po prawej stoi komoda a po lewej stoi biurko. W rogu stoi łóżko. Za łóżkiem stoi szafa. Na szafie stoi telewizor. Moje okno jest ładne i duże. Na parapenie stoją kwiaty.
Mein Zimmer ist groß. Auf dem Fußboden liegt der Teppich. An den Wänden hängen die Bilder und die Poster. Rechts steht die Kommode und links steht der Schreibtisch. In der Ecke steht das Bett. Hinter dem Bett steht der Schrank. Auf dem Schrank steht der Fernseher. Mein Fenster ist schön und groß. Auf dem Fensterbrett stehen die Blumen.
Mój pokój jest duży. Na podłodze leży dywan. Na ścianach wiszą obrazy i plakaty. Po prawej stoi komoda a po lewej stoi biurko. W rogu stoi łóżko. Za łóżkiem stoi szafa. Na szafie stoi telewizor. Moje okno jest ładne i duże. Na parapecie stoją kwiaty.
Mokotow sagt:

Uwaga! Prosimy o NIE proszenie o odrobienie zadań domowych, tłumaczenia długich tekstów oraz inny prośb w których nie widać własnego wysiłku. Takie wpisy na ogół pozostają bez odpowiedzi. Zachęcamy jednocześnie do samodzielnej pracy i prośbe na forum o sprawdzenie - szansa na odzew forumowiczów jest wtedy nieporównywalnie większa :)
No ale ja troche zaczołem pisać, więc ten cytat jest nie namiejscu.
Pozdrawiam
na miescju:

Karl Sprechst du = Karl sprichst Du

Mein Zimmer ist groß. Auf dem Fußboden liegt ein Teppich. An den Wänden hängen Bilder und Poster. Rechts steht eine Kommode und links ein Schreibtisch. In der Ecke steht ein Bett. Hinter dem Bett steht ein Schrank. Auf dem Schrank steht ein Fernseher. Mein Fenster ist schön und groß. Auf dem Fensterbrett stehen Blumen.

Mokotow sagt:

No ale ja trochę zaczołem pisać, = No ale ja trochę zacząłem pisać

więc ten cytat jest nie namiejscu. = więc ten cytat jest nie na miejscu.
Mokotow!!!
Ukradłeś mój tekst!!!
nie ukradłem tylko poprawiłem... :-)
Nie poprawiaj po mnie!!!!
"Sacht" mal Leute, auf welchem Niveau sind wir hier eigentlich angekommen???

Irgendjemand sollte mal klar Schiff machen. Immerhin ist eklerka ja wohl schon fort, oder hat sie mal jemand in letzter Zeit gesehen, soll das so weiter gehen???
Który uczeń zdajacy na ocenę 2 będzie używał rodzajników nieokreślonych??? Nauczyciel nie jest taki głupi, jak się powszechnie myśli!!!
warum nicht?
frag mal nicht nur Deine Lehrerin, sondern vielleicht Eingeborene... :-)
Aber vielleicht hast Du Recht. Wer ein "sehr gut" bekommen will, sollte in diesem Beispieltext unbestimmte Artikel verwenden.

Oder kennt jeder DEIN Bett???
szkoda, że nie czytasz o co prosi ktoś. Wróć do pierwszego wpisu. To nie miała być praca na bdb!!!!!!
ahh dzięki według mnie super 2+ jak nic będzie.
Pozdrawiam
a co do rodzajników to masz rację i ja to dobrze wiem, ale nie wie o tym uczeń z oceną dop i trzeba to brać pod uwagę. Habe ich Recht?
myślę, że nawet więcej!! Pozdrawiam! I powodzenia w nauce j.niem!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego