dosyc .. trudne .. prosze o pomoc .. xD

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

91-120 z 127
wenn du nichts vergessen hast dann müsstest du mindestens 51 sein
Du vernachlässigst, daß es in anderen Ländern (die es heute nicht mehr gibt) andere Grenzwerte für Eheschließungen gab / gibt.
na ok ich habe 18+33 gerechnet weil es das mindestaler fürs heiraten wäre aber früher wie 16 heiratet niemand und wenn du meinst ich habe etwas vergessen das bedeutet du bist keinesfals 51 aber 49 ist fast das selbe das wäre dann 16+33
no wiola...!zaskoczona???!!..mowilam,ze facet dojrzaly...w kazdym slowa tego znaczeniu!zaden 20-latek nie cytuje Fredry.(a to tez cos oznacza)
no zaskoczona! a fredry mi nic nie mówi!
Egal was, aber wenn Dir Fredro nichts sagt, dann hast Du echt ein Problem. Da würde ich mal nachschauen...

Aleksander Fredro
ok ok Aleksander hrabia Fredro (ur. 20 czerwca 1793, zm. 15 lipca 1876) – polski komediopisarz, pamiętnikarz i poeta.

ale to nie znaczy ze mam problem! ja znam kogo hcem :D
Oder Kochanowski:

http://pl.wikiquote.org/wiki/Jan_Kochanowski
sorry: Dann schlage ich einen Bauarbeiter vor...
also mokotow

es gehört zwar zum Allgeimeinwisen aber ich muss niemanden auf ein protest setellen um inteligent zu wirken. es gibt immer jemanden den man nicht kennt.

aber danke, ich lese mir die seite auf jeden fall durch. ich bin halt neugierig
aj, to wszystko po polsku

a znasz hermann hesse? nie? noc co ty ;)

http://pl.wikiquote.org/wiki/Jan_Kochanowski

nawet jest z mojego zodjaku :D

np czytalam od niego "glasperlenspiel"
Viola!

Fredro UND Kochaniowski nicht zu kennen!!! Das ist fast unmöglich.
hcialam wyslac http://de.wikipedia.org/wiki/Hermann_Hesse tamto sama ogladalam
Ja, Viola, Hermann Hesse ist mir schon über den Weg gelaufen. Wenn auch nicht persönlich. Der "Steppenwolf" oder noch besser "Narziß und Goldmund" passen gut zu mir... :-)))
bei mir ist es aber möglich!!!! und ich heiße wiola oder wioleta das kommt zwar von violetta ist aber noch von viel viel früher.
fast hättest du dich verraten wenn du nicht dazu geschrieben hättest "zwar nicht persönlich" der ist nämlich von 1877
:-))
:-)))

Viola hat ob meines Alters die Lust an mir verloren...

(schluchz)

:-)))
du hast mir dein alter ja noch garnicht verraten! aber mach dir keine sorgen ich kann mich mit jedem unterhalten ;)
(schuchz) - sie will sich mit mir nur noch unterhalten...
aber geh! wenn ich mal in deutschland bin komm ich dich besuchen. deine frau geht ins hotel! also mach dir da auch keine sorgen
oj wiem, na koszt twojej kobjety! ale ja nei soruje tylko zartuje :D
Du hast da was völlig falsch verstanden.

Nie daj boże!

Gdybyś jedno oko rzuciła na moja żonę, to by ci wszystkie chęcie przeszły… ( super Körper, Supzer Kraft)
a bardzo jestem ciekawa co ty sobje myslisz ze mi tak wszystko opisujesz! gdzie pisze ze niemoge sobje pogadac?
hallo,hallo!Troche mnie tu nie bylo...ale widze,ze nic sie za bardzo nie zmienilo!...jak wesolo bylo tak jest...
Młoda dziewczyno, nie wiesz, o co tu chodzi. Kiedy to poznasz.
...i tak trzymac!!!!!!!!
my wszystkie jestesmy mlode wiec kogo dotyczy matelchen czy wiola2107
Das ging in Viola...
hm....teraz mam nadzieje,ze to nie bylo do mnie!...tylko do tej mlodej dziewczyny...
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 127