Cytat: niuniel
Właśnie tak zachowuje się dzisiejsze leniwe i rozpieszczone polskie dziecko. A właśnie, że nie zajrzę do słownika. Za ch..a!
Pełna kultura i wyważenie słowa świadczące o kulturze osobistej i szanowaniu rozmówcy.
Niestety poczucie anonimowości robi swoje i osoby mające problemy z wartościowaniem własnej osoby potrafią jedynie uzywać tego typu epitetów bogatego swojego słownictwa.
Problem już jakiś czas temu rozwiązałem i wielokrotnie patrzyłem do słownika nim zadałem pytanie na forum, mam taką zasadę nim zapytam lubię sam to rozwiązać.
Słowo tutaj użyte (zakropkowane) jest wulgaryzmem raczej nie pasującym na forum o języku niemieckim, świadczącym tylko o szanowaniu przez takiego rozmówcę innych uczestników tej grupy. Niestety nie wiem gdzie tutaj rola moderatora?
Nie znasz mnie, ale rzuczas w moim kierunku oszczerstwa. Twoja kultura osobista tylko o tobie wsytawia wizytówkę. Niestety moja kultura osobista nie pozwala zniżyć się do takiego poziomu. Jedynie tutaj z swoistą moją perfidniością słowa typu "tobie" itp. piszę z małej litery.
Proszę wcześniej przeczytaj ten tekst z zrozumieniem.
Potem zapoznaj się z nagłówkiem tego części forum (dla ułatwienia trudnej funkcji poszukiwawczej wklejam)
Dla początkujących
Problemy z gramatyką? Sprawdzenie pracy domowej? Pomoc przy tłumaczeniu zwrotów?
Zapraszamy wszystkich początkujących, którzy potrzebują wyjaśnień, wskazówek, porad.
Pomożemy!
Tekst krótki i raczej bez problemu do przyswojenia dla tak "inteligętnej" osoby, a na pewno dla takiej która wyżej się oceinia niż Ja ( :-) ) i inni Użtkownicy (z ciekawości prześledziłem kilkanaście wątków wypowiedzi).
Ciekawy przypadek socjologiczny do analizy przez niejednego specjalistę.
Nie pozdrawiam
Adam
P.S. Chyba nie za długi tekst do przyswojenia, choć twoje wypowiedzi świadczą tylko o preferowaniu krótkich epitetów.
edytowany przez adamwr: 16 lis 2013