Olimpiada dla gimnazjalistów, 2007/2008

Temat przeniesiony do archwium.
Będzie ktoś brał udział albo już brał ? ;)
Niestety dopiero jutro będę brała. (bo wszyscy piszą jutro). Mogę tylko powiedzieć, że nie będzie listu i trzeba nauczyć się spójników, bo na nie jest wydzielone osobne zadanie.:) Więcej info nie podam, bo mi zabroniono;]
Aha. Ja (woj. lubelskie) piszę dopiero w pon. I tak hundertprozentig nie przejdę dalej, no ale zawsze warto spróbować. W końcu do trzech razy sztuka, rok temu był pierwszy, może uda się za rok ? :P

Aha, czyli też mam rozumieć, że wszystkie województwa mają takie same zadania ?
Ja (woj. mazowieckie) jestem w 3 klasie niemieckojęzycznej, więc liczę na jakiś dobry wynik.:) Nie mam pojęcia czy wszyscy mają te same zadania, ale chyba tak.:) To dziwne, że piszecie w pon. bo cała Polska jutro;)
I jak poszło ? :P
Bardzo dobrze (mam nadzieję). Prościzna. Jedno z pytań brzmiało: Magst du Cola?:P

Ogólnie ja napisałam w 20 minut, ale można spokojnie dać radę. Nic trudnego nie było, trochę Landeskunde, jeden text do czytania, zamiast pracy pisemnej zdania..
Aha, spox, a orientujesz się mniej więcej, jaka była maksymalna ilość punktów ? ;)
ja też pisałam.....
podajcie odpowiedzi jakie macie w 4 pierwszych zadaniach i dalej tez....
jest jakaś strona z kluczem odpowiedzi, albo macie do niego dostep??
plisss piszcie
W 1 pamietam, ze mialam:
RICHTIG
FALSCH
RICHTIG
FALSCH
RICHTIG
:)

a w drugim chyba:
richtig
falsch
falsch
richtig
richtig
falsch
Maks. ilość punktów to 50. :)
Aha, no to może dziś do tej 40 dobrnę :/ Trzymajcie za mnie kciuki :P
U nas zadania wyglądały całkiem inaczej, pierwsze i drugie zadanie w ogóle dotyczyło czegoś całkiem innego. Maksymalnie można było zdobyć 100 pkt., sądze, że do 80 udało mi się dobrnąć. Ogólnie olimpiada była prosta, kulturówka i gramatyka nie były takie przerażające jak myślałem ;)
Mi już oddali. Mam 47/50 i już zaczynam naukę do 2-ego etapu.:)
Gratuluję wszystkim, którzy przeszli dalej i za Ciebie trzymam kciuki;)
Gratauluję, rewelacyjny wynik, dzięki za kciuki, aż nie mogę się jutra doczekac, ab y się dowiedzieć :P Pozdrawiam wszystkich ;)
ma ktoś może arkusz z et. szkolnego? chciałabym sobie rozwiązać ;-)
Niestety, takim nie dysponuję, ale zadania były proste.

Np. tekst 1 i zadania z nim związane:

"(...)Familie Mueller isst immer um 20:00 Uhr Abendbrot"

I pytanie:

Was isst Familie Mueller ?

a. Fruhstuck
b. Mittag
c. Abendessen

Itp. Itd.

Część gramatyczna była już troszkę trudniejsza, ale jakoś przebrnąłem.
Później dokończenia zdań, przeciwieństwa i kulturówka, która też nie była trudna.

Np. krzyżówka i przykładowe hasła:

Bekannter deutscher Dichter
Bekannter deutscher Physiker

Itp. Itd.

Czyli alles einfach :P

No nic, okaże się, jaki będzie okręgowy, jeszcze dziś się dowiem, czy przeszedłem :P
Aaaaaa, mam 94/100 ;) No to się przygotowuję dalej :P Pozdrawiam wszystkich :P
hehe a ja 98/100 :D
ma ktos testy z 2 etapu? chcialabym zobaczyc jak to wyglada ;)
pozdrawiam
Gratuluję. :) Niestety nie spotkamy się w 2 etapie, bo naszą szkołę wsadzili do trudniejszej grupy (drugiej:/). Ale i tak gratulacje dla wszystkich.:)
Szkoda, ja to nie wiem, jak to z naszą szkoła będzie, z resztą nic nikt nie wie oprócz tego, kto przeszedł:/
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie