3 etap - część ustna

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 101
poprzednia |
Hey, to pytznie do tych którzy w gimnazjum brali udział w olimpiadach jezykowych typu przedmiotowa z niemieckiego lub z angielskiego/
3 etap składa sie z części pisemnej i ustnej.

Mnie interesuje jak wyglada częś ustna. Jesli ktoś wie to niech napisze

Pozdrawiam i czekam

Ksenik
Bardzo dobre pytanie, czy ktoś wie, jak może wyglądać część ustna ? Tej najbardziej się boję.
W jakim bierzesz udział w niemieckim czy w angielskim?
ups zapomniam że to forum j niem. ale szukam i nikogoznaleść nie moge kto powidził by jak wyglada część ustna. wiem tlkoze jest nagrywana i ze czyba odpowiada sie przed kilkoma osobami
Aha. Wiesz moze, czy to wygląda w ten sposób, że członek z komisji zaprasza danego uczestnika do jakiegoś pomieszczenia i go przepytują czy tak przy wszystkich ?
to jest tak każdy tak jest w małoposce ma ustalona godzine.np 10.30 przychodzisz, czekasz az osoba która jest przed toba skonczy i wchodzisz i zostajsz takmi sie wydaje odpytany przez komisje
ale jak wyglada to odpytanie nie wiem i dlatego cały czas próbuje się dowiedzieć
słuchaj D. Gefangene w podobnym temacie napisałeś ze twoji znajomi rali udział w cz. ustnej wiec może napisz mi coś na ten temat
Ale oni brali udział w całkiem innym konkursie.
to nic ale ja chce wiedzieć
Jak na razie nie mogę z nimi złapać kontaktu, są to przyjaciele z kolonii, ale jak coś będę wiedział, dam znać na 100 &. A czy są na tym forum inne osoby, które mają jakieś pojecię na temat części ustnej KURATORYJNEGO konkursu jęz. niemieckiego dla gimnazjalistów ... ?
nie wiem jak jest teraz, ale 3 lata temu musiałam przygotować prezentację po niemiecku na dowolny temat, a poza tym były jakieś luźne pytania no i opis obrazka/zdjęcia.
A z którego województwa jesteś ?
z pomorskiego

ale to chyba wygląda podobnie(lub tak samo) w każdym województwie
najpierw prezentowałam to, co wczesniej przygotowalam, potem kazali mi wylosowac zdjęcie i je opisać no i zadawali do tego jakieś luźne pytania.
mówisz, ze odpowiadałaś na dowolny temat? ale losowałaś go czy sama wybierałaś?

A jeśli chodzi o 2 czesc to fajnie bo albo losuje sie historyjkę albo tak jak ty obrazek i odpowiada do tego?

I jeszcze jedno pytanie ile trwa taka rozmowa z komisją i z ilu członków się składa
prezentacja, nie losowanie tematu

dowolny temat to już coś innego, oni po prostu ze mną luźno rozmawiali o głupotach po niemiecku

różnie, niektórzy 5 minut, inni 10, jeszcze inni 15, to zależy
nie pamiętam dokladnie, ale chyba 3 osoby byly w komisji, maksymalnie 4
prezentacja czyli?
opracowujesz temat...jejku... tak jak na prezentacji maturalnej z polskiego. w moim przypadku to były folie ze zdjęciami wyświetlane na ścianie i 1 str A4 małą czcionką tekstu po niemiecku na pamięć. niektorzy przebierali się za Niemców: Bawarczyków, Einsteina, Lutra itd., itp. ...
ale nie wiem jak będzie u was. może już to zmienili.
wsciekasz się jakby problemem było mi odpisac
a pozatym to u nas jest na szczeście inaczej
nie wściekam się :/ chyba dopiero zacznę, bo nie lubię jak mnie ktoś oskarża.
ale ja cię nie obrazam tylo stwierdzam fakty
oSKARżasz a nie obrażasz. czytanie ze zrozumieniem.
gadu gadu stary dziadu, pleć pleciugo byle długo
a jak ci sie nie podoba to tu nie pisz
Auf diese Art findest Du hier kaum Freunde - aber vielleicht willst Du das ja auch nicht.
wem sagst du dass ?Ha
Dir
ich habe doch nichts schlechtes gesagt ich will nur dass sie ruhe gibt
:-)))

*kichert*
Du hast Dich wahrscheinlich über "20 Lut 2008, 21:15" aufgeregt. Unnötig. Glaub mir, die Dame ist OK. Und nett. Sie will nichts böses. Jetzt aber fühlt sie sich durch Dich angegriffen. Sie gibt nun Ruhe... :-))) (Glaube ich.)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 101
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego