3 etap - część ustna

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 101
Czy o gg było do mnie? A poza tym jak podasz nr gg to chetnie z Tobą pogadam. Pzdr. =D
1155127
Jaga, zobaczymy się za 3 godziny :D
Ach, już po, ogólnie nie było trudno, choć trochę mi słuchanie źle poszło i no prawie cała kulturówka źle zrobiona :P
uwazam ze ten etap byl ok.2 razy latwiejszy niz okregowy
mysle ze mi dobrze poszlo ale nie jestem na 100% pewna .
;)
a z jakirgo woj wy jesteście? i co musieliście umieć na konkurs?
Lubelskiego.
Wszystko.U nas nie ma bloków tematycznych. Dobrze macie ;p
Już nie wytrzymam dłużej ...
wy macie lepiej, uczyc sie tyle co my w Małopolsce to nienormalne (choć mi to nie szkodzi)
Mamy lepiej, bo nie ma bloków tematycznych ? :P
Tak, u nas trzeba było nauczyc sie nazw wszystkich drzw, roslin-z tym ludzie mieli kłopot na rejonie, zwierząt w europie, w zoo, wszystko o ekologi,wszystko co z. z katastrofami wulkanu, trzeęsień, powodzi,nazwy ptaków itp.
Ogółem duzo
Wolałabym się nauczyć nawet najszerszego zakresu tematycznego. Niepewność-to było najgorsze co mogło istnieć. Tyle stresu, przez który nie mogłam pokazac co tak właściwie potrafię.
Poza tym powtarzanie całej gramtyki, słowek, kulturówki itp. zajeło nam o wiele więcej czasu, niż jakbyśmy mieli podane na tacy czego się uczyć.

Ale chyba nie będziemy się kłócić, kto miał gorzej?
nie przesadzaj
macie podane tematy jak na dłoni, spis literatury i materiałów do nauki itp
z tego co wiem to dalej przechodzicie od 50% (przynajmniej do rejonu) a u nas od 90%
na konkursie macie raczej sprawdzian ze słownictwa niz pisania
u nas trzeba było pisac jakies wypracowania, rozne wypowiedzi do podanych sytuacji itp
ja zapraszam na stronę kuratorium w Krakowie, dokładniej http://kuratorium.krakow.pl/index.php?ac=111&id=2126 -am znajdują się arkusz do wszystkich przdmiotów ztego rkou, kto chce nich popatrzy na zadania( etap. woj. był najprostszy)
tak, tak widziałam to już wcześniej i zdania nie zmieniam.
Moim zdaniem to lepiej że mieliśmy podany zakres. A co do tego co już wymieniła alyson-joy to nawet nie było połowy z tego na teście. Ogónie mało było słownictwa, było trochę spójników i wyrazów do wstawiania w luki ale to były luźne skojarzenia z tym co podali na wstepie.
widziałąm te testy i dlatego mam takie zdanie

jak chccie to wejdzcie na białostockie kuratorium i tam tez sa testy z 2005
to prawdaże było mało ,ale trzeba było się pouczyc,bo skąd mamy wiedzieć co bedzie, a co nie będzie
Powiedziałabym, że pomimo dużego zakrsu materiału mieliśmy w tym roku luz, jeśli chodzi o zadania.
no właśnie- ale przecież takie nazwy roślin czy zwierząt to chyba każdy zna- może kilka było nieznanych. A co do zadań nie z gramatyki tylko ze słówek to przecież były to prawie same teksty a potem prawda fałsz, więc trzeba było znać np. czasowniki albo spójniki a nie konkretne nazwy zwierząt...
Dziwi mnie, że pomimo iż zadania były fajne, nie było jakis nie wiem jakich trudnych bajerów, to niektórzy Krakowiacy strasznie marudzili i narzekali, że był Konjuktiv, że było to czy tamto, ale przepraszam co miała byc jakaś prosta krzyrzówka czy co? Wkońcu to olimnpiada.
no sory ale jak przeszły osoby, które miały 68 pkt to chyba dla nich to musiało być trudniejsze. A poza tym bez urazy ale Kraków zawsze jest zbyt pewny siebie a potem dopiero zdziwienie...
Ech ! :P
Skoro sie im uczyć nie chciało.
Fakt, że musieliście nauczyć się jakichś tam słówek nie świadczy o stopniu trudności waszej olimpiady. Jakby nie patrzeć, my też musiseliśmy się nauczyć jakichś tam słówek, jednak nie wiedzieliśmy, z jakiego zakresu. Zero obiektywizmu.
ale nie mieliscie tak źle
D.Gefangene- w końcu to jak ci poszło?- bo nie podzieliłeś sie jeszcze=P
Zostałem laureatem, miałem 96/120 pkt., test nie był taki trudny, ale i tak mimo wszystko jakoś mało tych punktów :D
alyson-joy - zgadzam się, nie mieliśmy tak źle, ale nie patrząc na to, jakie były testy, ale na to, co podają organizatorzy w wymaganiach, mamy trudniej.
a mieliście ustny etap?
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 101

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego