3 etap - część ustna

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 101
Niestety, nie udało mi się z nimi znaleźć kontaktu :/
Ok, dzięki znalałam juz osobe która powiedziała mi jak to wyglada.
moze sie podzielisz ta wiadomoscia ? ;)
bardzo chętnie
vielleicht hier ?
;)
Wir warten :P
To już tylko tydzień :(
Dla was tak ale nie dla mnie.
A poztym w małopolsce jest inaczej
Wiem.
nurtuje mnie pewna sprawa. czy to nie jest tak, że jak się wchodzi na ustną to ze strachu zapomina się wszytkich słówek i jest pustka w głowie.....???? ;/ teraz mam próbną ustną i nie wiem coo mnie czeka ;(
Też się boję, że tak będzie. Chcę nazbierać dużo punktów z ustnej, gdybym kilka stracił w części pisemnej.
o część pisemną nie boję się tak strasznie ale ustna mnie przeraża!
A kto z was jest z małopolski? juz był pisemny ale nie ma jeszcze wyników. Jak wam poszlo?
mam prosbe do wszystkich. slijcie jak macie jakies arkusze na [email]
m@linka skad jesteś i czy bierzesz w tym roku udzial w olmpiadzie badź brałas wczesniej?
test z małopolski był banalny prtostszego być nie mogło byłam gotowa na trudniejszy
Ja tez myslłam, że bedzie trudniejszy. a ile miałas pkt po rejonie?
aaa to już za 4 dni ...
D. Gefangene jak się przygotowujesz?
Masz może jakieś przykładowe testy?
A może ktoś inny ma?
[email]
Dowiedziałam się, że w województwie lubelskim część ustna trwa bardzo krótko 3-5 min. Zazwyczaj jest to negocjacja, reagowanie na jakąś sytuacje i opis obrazka. To wszystko o niezbyt skomplikowanej tematyce.
Więc myślę, że tym nie mamy co się przejmować. Boję się trochę Hörverstehen, bo nieraz dialogi są przeprowadzane w głośnych miejscach lub przez osoby o dziwnych, niewyraźnych głosach i trudno jest cokolwiek zrozumieć.
ja jetem z małpolski i jestem juz po pisemnym województwie. Hörverstehen nie bylo trudne chociaż cały czas facet sie smiał i szła muzyka. Duzo gorsze Hörverstehen bylo w rejonie
3 dni !!!!!!!!!!

Oczywiście, że się przygotowuję. Nie mam dostępu do testów z etapu wojewódzkiego.

Uspokoiłaś mnie tą częścią ustną, jednak podobnie jak ty boję się trochę słuchania :P
Jeśli chodzi o rejon to brakło mi 3 pkt. do kompletu a na woju tekst słuchany to był banał i reszta też,łatwo mo żna było przewidzieć co będzie.
Było super, skończyłam duzo przed końcem i nawet nie wiem kiedy napisałam, zrobiłam wszystko bez kłopotu i czekam niecierpliwie na jutro na wyniki.
powiedziłabym nawet ze rejon był głupszy, pomimo iz wrecz jasne było co bedzie na wojewodztwie byłam gotowa na najciezsze zadania
ale było super- ja chcę jeszcze raz!
tyle ze chcę na ustnej
hmm a w jaki sposób się przygotowujesz? Szczerze to ja jeszcze nic nie robiłam ;).
Jestem talentem z natury i potrafię opanaaowac kazdy język, dlatego podeszłam też do wszystkiego na luzie,przyznam miałam zajecia po lekcjach w szkole w ramach przygotowania, ale w domu pracy zero,
a tak jeslichodzi o te zajecia to może były z 2 gór 3 razy ito najwyzej po 30 min, ale zawsze cos!
Nie wiem jak wy ale ja jestem spokojna. w czwartek przed konkursem poszłam normalnie spać, przyjechałam, siadłam, napisałam (nawet nie wiem kiedy) i jest super!
Suuuuuuuupeeerrrr. Wspaniale jest być takim multitalentem >wooooooow< ale to juz słyszeliśmy więc zaczyna byc trochę nudne. Moze opowiesz teraz o innych stronach twojej osobowości.
p.s. ja tez przed konkursem poszłam spać- dziwne nie?
chcesz cos wiedzieć to zgłoś się na gg
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 101

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego